Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă s-a lansat în campanie electorală. „În această cursă eu nu am concurenți electorali”

22 Septembrie 2019, 14:32 // Stiri

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, s-a lansat astăzi oficial în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie. Dorin Chirtoacă este candidatul PL la funcția de primar al Chișinăului.

Potrivit liderul liberalilor, scrutinul din 20 octombrie ar trebui să readucă Primăria Capitalei, care ar fi fost furată de către Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, locuitorilor orașului. „Astăzi asistăm la dodonizarea Republicii Moldova prin miopia celor din Blocul ACUM, încât am ajuns în imposibilitatea de a fi un stat european”, a spus Dorin Chirtoacă.

Totodată, Chirtoacă a menționat că, la alegerile din 20 octombrie nu are concurenți electorali. „Eu nu am concurență în aceste alegeri. Poate o să considerați că e lipsă de modestie, dar singurul concurent al meu este percepția formată asupra activității mele prin intermediul zvonurilor, televiziunilor cumpărate. Într-o țară democratică, de exemplu în România, eu aș câștiga din primul tur, fără niciun fel de discuții. Au semănat minciuni ani de zile pentru a mă bloca în dezvoltare și în activitate. Noi îi vom bate, noi îi vom mătura”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

Liderul PL a menționat că fără fonduri și proiecte europene Chișinăul nu are nici o șansă să se dezvolte și că scopul său este să repornească acele proiecte pe care, în calitatea de primar, a fost nevoit să le întrerupă din cauză că a fost arestat ilegal, în urma unor dosare fabricate.

Amintim că, Dorin Chirtoacă a fost primar al Chișinăului între anii 2007 și 2018. El și-a dat demisia la mijlocul lunii februarie 2018, acuzând presiuni și abuzuri din partea guvernării de atunci - Partidul Democrat. În mai 2017 el a fost arestat pentru presupuse acte de coruptie, iar în iulie același an a fost suspendat din funcție. Dorin Chirtoacă a negat toate acuzațiile la adresa, declarând că ele au fost fabricate la comanda PDM și a socialiștilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile