Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi, amendați de poliție cu câte 22 500 lei pentru că au participat la ceremonia de întâmpinare a celor 20 de camioane din România

06 Iunie 2020, 12:02 // Politica

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă și liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, au fost amendați de către poliție cu câte 22 500 de lei pentru că au participat, pe 7 mai curent, la ceremonia de întâmpinare a celor 20 de camioane pline cu echipament medical pentru combaterea pandemiei de COVID-19, trimise din România.

Foto: Dorin Chirtoacă

Amenda de peste 1000 de Euro pentru. Deșteaptă-te romane” și pentru întâmpinarea convoiului umanitar din România, la podul Rușinii. Dodon, Chicu, Voicu și restul s-au ...țâcnit. La aproape o lună de la evenimentul, rușinos și ipocrit, de pe 7 mai, organizat de Guvern, fară să aibă vreo obiecție în acea zi și după, s-au făcut „deștepți” să întocmească, azi 5 iunie, un proces-verbal de contravenție, cu amendă 22 500 lei. Deocamdată suntem amendați eu și Vlad Biletchi de la ODIP. Este un dosar politic, și o forma brutala de intimidare a românismului în Moldova. Nu ne vom conforma, vom merge în judecată, vom ajunge și la CEDO, dar bătaia de joc trebuie oprită”, se arată în mesajul lui Chirtoacă, plasat pe pagina sa de Facebook.

Vlad Bilețchi susține că este „persecutat pentru că a dorit să spună „mulțumesc” statului român pentru ajutoarele semnificative în lupta cu pandemia”.

„Amenda a fost aplicată pentru presupusa încălcare a regimului de pandemie, adică aflarea în grup mai mare de trei persoane. Este o situație ieșită din comun! Pentru că statul organizează ceremonia publică de întâmpinare a camioanelor și tot statul îi sancționează pe cei care participă. (...) Statul este unicul organizator, iar noi suntem participanți la activitatea solemnă, oficială și, conform legii cu privire la întruniri, responsabil de buna desfășurare a întrunirii este organizatorul, adică Guvernul Republicii Moldova, în persoana prim-ministrului Ion Chicu. Nu noi suntem organizatorii, iar această amendă este aplicată abuziv. La fața locului s-au aflat zeci sau chiar sute de persoane, atât participanți, presă, reprezentanți ai statului, formați din mai multe grupuri mai mari de trei persoane. Vedem însă că sancțiunea ne este aplicată doar nouă”, afirmă Bilețchi.

Vlad Bilețchi declară că va ataca în judecată amenda aplicată de către polție.

DOC: Dorin Chirtoacă/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile