Logo Realitatea.md

Dormitor, bucătărie, bloc sanitar... SUA a donat Poliției de Frontieră șase containere mobile (Reportaj VIDEO)

22 Martie 2019, 18:57 // Societate

Guvernul S.U.A. a donat Poliției de Frontieră, în cadrul Programului Controlul Exportului şi Securitatea Frontierelor” (EXBS), șase containere modulare care vor permite instituției de frontieră să creeze infrastructura necesară pentru a-și extinde cu succes activitatea de control comun la hotarul moldo-ucrainean. 

Ceremonia de transmitere a bunurilor s-a desfășurat, în prezența șefului Poliției de Frontieră Fredolin Lecari, Ambasadorului SUA în Republica Moldova E.S. Dereck J.Hogan și reprezentanților Programului EXBS al Departamentului de Stat al SUA.

Embed:
Autor: Cristina Popescu

Evenimentul a derulat cu prezentarea celor șase containere mobile specializate Poliției de Frontieră, care au fost expuse pe platoul sediului central al IGPF. Astfel că în dotarea instituției vor fi patru module locative, utilate cu tot necesarul pentru trai, precum paturi, mese, dulapuri, bucătărie, frigider, condiționer, un bloc sanitar și un depozit pentru echipamentul tehnic.

Aceste bunuri au costat la 50 mii de dolari, însă urmează să fie livrată în scurt timp o asistență în valoare de peste 230 mii dolari pentru a sprijini în continuare capacitățile logistice ale Poliției de Frontieră.

Totodată, a avut loc ședința bilaterală, în cadrul căreia s-au punctat cele mai relevante subiecte de pe agenda comună și trasate noi perspective de colaborare. Declarațiile oficialilor pot fi urmărite și pe Realitatealive.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile