Logo Realitatea.md

Dosar PENAL pe numele Tesla, în SUA. Cu ce a greșit Elon Musk

20 Septembrie 2018, 13:21 // În lume

Departamentul de Justiţie din Statele Unite ale Americii (SUA) a deschis un dosar penal pe numele Tesla, după ce şeful companiei a scris pe Twitter că vrea să retragă firma de la bursă.

Foto simbol

Compania a confirmat, printr-un comunicat, că anchetatorii au cerut documente. Luna trecută, Elon Musk a anunţat că vrea să delisteze Tesla. Susţinea că presiunea rapoartelor financiare periodice şi a speculanţilor este prea mare. Miliardarul a spus şi că are banii necesari pentru răscumpărarea tuturor acţiunilor. Dar a renunţat la plan câteva săptămâni mai târziu. Din această cauză, procurorii federali investighează acum Tesla pentru fraudă.

Investigaţia Departamentului de Justiţie, care îi poate aduce lui Musk acuzaţii penale, se adaugă unei investigaţii civile deschise de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare şi unor procese intentate de acţionari.

Compania a transmis ca va coopera cu anchetatorii şi că problema „ar trebui să fie rezolvată rapid”.

Elon Musk îi surprindea pe investitori, în 7 august, cu planul său de a retrage Tesla de la bursă. Anunţa atunci, pe Twitter, că a asigurat finanţarea pentru un acord care ar evalua compania la 72 de miliarde de dolari. Acţiunile Tesla au crescut brusc după tweet-ul său. După două săptămâni de incertitudini, patronul Tesla a renunţat brusc la plan şi a motivat că operaţiunile ar necesita mai mult timp şi că majoritatea acţionarilor Tesla consideră că este mai bine ca Tesla să rămână listată la bursă. Ulterior, acţiunile s-au prăbuşit.

sursa: digi24

 

Citeste tot despre: dosar penal Tesla, Elon Musk, SUA, Tesla
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile