Logo Realitatea.md

Dosarul „Băsescu vs. Dodon”, la CSJ. Ultima instanță națională va examina admisibilitatea recursului

24 Octombrie 2018, 09:06 // Politica

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va examina astăzi, 24 octombrie, admisibilitatea recursului în dosarul „Băsescu vs. Dodon”, după ce prima instanță a decis să-i fie retrasă cetățenia Republicii Moldova fostului președinte român, iar Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea.

Colaj: Realitatea.md/ Foto: Realitatea.md, Hotnews.ro

Ședința de judecată a fost fixată pentru ora 09:00 și are loc în lipsa părților. La ora 11:00, este preconizat un flashmob de susținere de către Partidul Unității Naționale al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu. Acesta va putea fi urmărit pe RLIVE.MD.

Realitatea.md amintește că unul dintre primele decrete semnate de Igor Dodon în postura de șef al statului a fost retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Potrivit Președinției, fostul președinte român nu și-ar fi prezentat cazierul juridic, atunci când a depus cerere de solicitare a cetățeniei. Or, la acea vreme, acesta era vizat în câteva dosare penale. Respectiv, Președinția consideră că a încercat să oculteze această informație.

Traian Băsescu şi soția sa au devenit cetățeni ai Republicii Moldova pe data de 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Imediat, decretul lui Dodon privind retragerea cetățeniei a fost atacat în instanță de reprezentantul lui Traian Băsescu, prima ședință având loc pe 21 martie 2017.

CITEȘTE ȘI:

Răspunsul lui Traian Băsescu la amenințarea lui Igor Dodon că-i va retrage cetățenia Republicii Moldova: „O să-l dau în judecată” (VIDEO)

Curtea Constituțională și-a spus cuvântul. Dosarul „Băsescu vs. Dodon” va fi examinat de toate cele trei instanțe

Traian Băsescu caută cel mai bun avocat din Republica Moldova: "O să mă judec cu Dodon”

Ședință de judecată în dosarul Băsescu vs. Dodon: Avocatul fostului președinte român a adus în instanță mai multe probe (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile