Logo Realitatea.md

Dosarul „Best Concrete”: Demersul privind arestul preventiv, respins. Instanța a dispus aducerea silită a lui Stepanenco la următoarea ședință

20 Iulie 2018, 16:37 // Societate

Instanța de judecată a respins demersul procurorului PCCOCS Sergiu Roșu privind aplicarea măsurii de arest preventiv pe numele lui Alexandru Stepanenco, inculpat în dosarul întreprinderii „Best Concrete”. Judecătorul Victor Olărescu și-a motivat decizia prin faptul că acuzatorul de stat nu a prezentat în instanță probe precum că inculpatul s-ar eschiva în mod intenționat de la prezența la ședințele de judecată. 

Captură video

În același timp, magistratul a dispus aducerea silită a lui Alexandru Stepanenco la următoarea ședință de judecată, care a fost programată pentru luna octombrie.

De asemenea, judecătorul a dispus aplicarea interdicției de a nu părăsi țara timp de 30 de zile, în privința inculpatului. Termenul măsurii preventive se va calcula din momentul în care Stepanenco va face cunoștință cu încheierea instanței.

Amintim că, litigiul vizează trei foștii parteneri de business care au ajuns în instanță în anul 2014, când Alexandru Stepanenco, care deținea la acel moment 25% din afacere, le-ar fi pretins partenerilor o datorie de 3,5 milioane de lei. Cei din urmă, la rândul lor, susțin că Stepanenco ar fi încercat să le preia afacerea în mâinile lui. 

Vezi și:

Dosarul Best Concrete: Instanța va examina demersul de arestare preventivă și anunțare în căutare a lui Stepanenco. Ce spune avocatul și fiul acestuia (VIDEO)

Dosarul „Best Concrete” bate pasul pe loc! Unul dintre inculpați a fugit în Rusia, dar continuă să-și amenințe foștii săi parteneri de afaceri (VIDEO)

O nouă ședință de judecată în dosarul „Best Concrete” a fost amânată! Inculpatul și avocatul acestuia nu au venit nici azi în instanță (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile