Logo Realitatea.md

Dosarul „Șor”: Judecătorii ar fi încercat să continue ședința de judecată, chiar dacă materialele sunt la CSJ

21 Septembrie 2020, 12:12 // Societate

Avocații lui Ilan Șor au cerut în ședința de judecată de luni, 21 septembrie, recuzarea completului de judecată de la Curtea de Apel Cahul, motivând încălcări grave și abateri de la procedură. În același timp, procurorii ar fi solicitat amânarea în contextul în care materialele cauzei se află la CSJ, în urma solicitării apărării de strămutare a acestora la o altă instanță de recurs. Judecătorii însă ar fi încercat să continue ședința.

„Suntem extrem de indignați față de comportamentul instanței de judecată, deoarece toate volumele cauzei penale au fost solicitate de CSJ pentru examinarea strămutării cauzei. Instanța a respins cererea procurorilor de amânare a dosarului și a dispus continuarea ședinței. Este o încălcare extrem de gravă și va duce la condamnarea Republicii Moldova la CEDO”, a explicat avocatul Aureliu Colenco.

La rândul său, un alt avocat al lui Ilan Șor pe nume Denis Calaida a declarat următoarele: „Instanța ignoră aceste solicitări și consideră că are tot dreptul să examineze acest dosar în lipsa materialelor. Considerăm aceasta drept o încălcare gravă a procedurii”.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție în gestiunea căreia se află dosarul „Șor” nu ne-au răspuns la telefon pentru a confirma și a ne oferi mai multe detalii despre cum a evoluat situația.

Amintim că Ilan Șor a anunțat anterior că este gata să se prezinte în instanță, cu condiția ca ședințele de judecată să fie publice și să fie anulat mandatul de arest pe numele său. 

Între timp, CSJ s-a adresat la Curtea Constituțională.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile