Logo Realitatea.md

Dosarul „La Soacra” se apropie de sfârșit. Magistrații au audiat azi ultimul martor (VIDEO)

29 Septembrie 2016, 23:16 // Societate

Examinarea în instanță a dosarului „La Soacra” se apropie de final. Completul de judecată a audiat ultimul martor, coautorul mai multor normative privind protecția împotriva incendiilor. Acesta a insistat pe nevinovăția inspectorului principal al Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale. Acuzatorul de stat nu exclude însă că mărturiile specialistului ar fi fost pregătite din timp.

Embed:

„Martorul nu a declarat nișe viziuni noi în instanța de judecată. Doar a răspuns la întrebările care au fost date de partea apărării, rupte din contextul faptei. Martorul a răspuns, pur și simplu, tehnic. Dumnealui probabil s-a expus din poziția care i-a fost transmisă de către apărător. - Și anume? - Anume până la sosirea martorului în instanță, cu certitudine, a avut loc o discuție între aceștia doi și probabil a fost și solicitarea de a fi mai loial cu părțile care l-au invitat în proces”, a spus procurorul Vlad Guzic.

Mai mult, tot astăzi urma să fie audiați și inculpații, însă avocații au cerut amânarea procedurii pentru ședința următoare, pe motiv că aceștia nu ar fi pregătiți. Acest fapt a nemulțumit apărătorul victimelor, care consideră că, astfel, se dorește tergiversarea cauzei.

„Dincolo de faptul că aceștia trebuia evident să fie pregătiți, aceștia trebuia să fie pregătiți înainte de a se întâmpla, poate nu se întâmpla dacă erau pregătiți. Noi înțelegem că e dreptul la apărare, trebuie să-și pregătească poziția, dar noi căutăm adevărul, nu căutăm o situație de fapt care a apărut după. Pe noi ne interesează cum s-a întâmplat anume acea ipostază”, a menționat avocatul Stanislav Ciobanu, care apără victimele.

Localul „La Soacră” a fost incendiat în 9 ianuarie din cauza unei explozii a buteliei de gaz, folosită ilicit la bucătăria cafenelei. În rezultat, patru oameni au murit, iar alți 13 au fost răniți.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile