Logo Realitatea.md

Dosarul "Lucinschi": Curtea de Apel a respins mai multe cereri ale apărării. Procuror: Au caracterul de a tergiversa procesul

15 Martie 2019, 18:13 // Actualitate

Curtea de Apel a respins azi mai multe cereri înaintate de avocații fostului deputat Chiril Lucinschi. Apărarea a catalogat decizia instanței drept părtinitoare. La rândul său, procurorul de caz, Eugen Rurac, a declarat că cererile avocaților au caracterul de a tergiversa procesul.

Potrivit avocatei Corina Stratan, apărarea a cerut să fie întocmită o expertiză financiar - contabilă și să fie audiat, în calitate de martor, ofițerul de urmărire penală care a colectat probele în dosar. Cele două cereri au fost însă respinse de magistrații Curții de Apel.

Corina Stratan cataloghează acțiunile drept ilegale și a declarat că au fost cerute încheierile motivate, ca să facă cunoștință cu ele pentru a construi mai departe apărarea.

"E foarte grav ce se întâmplă. Nu ne-am așteptat", a specificat Stratan.

"Asta denotă faptul că justiția nu vrea să afle adevărul. Asta e poziția mea și îmi pot imagina deja care vor fi viitoarele ședințe", a spus Chiril Lucinschi.

De cealaltă parte, procurorul Eugen Rurac susține că acuzarea a acumulat toate probele suficiente în acest caz, iar apărarea trage de timp. 

Amintim că, în luna mai 2018, procesul în dosar a fost suspendat, după ce avocații au ridicat excepția de neconstituționalitate la Curtea Constituțională. Ulterior, a fost reluat în februarie, atunci când tot avocații au cerut să fie audiat ofițerul CNA care întocmit raportul în baza căruia a fost formulată învinuirea; să le fie prezentată sentința de condamnare a lui Ilan Sor și să fie realizată o expertiză financiar-bancară. 

Chiril Lucinschi a fost condamnat, pe data de 4 aprilie 2018, la 5 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis de către Judecătoria Buiucani. Hotărârea a fost contestată în cea de-a doua instanță națională. Fostul deputat se declară nevinovat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile