Logo Realitatea.md

Dosarul "Pădurea Domnească": După patru ani, Curtea de Apel Bălți l-a absolvit de pedeapsă pe Gheorghe Crețu

14 Martie 2019, 16:16 // Actualitate

Curtea de Apel Bălți a casat parțial sentința pronunțată de Judecătoria Fălești în dosarul vânătorii din Pădurea Domnească, la care au participat mai mulți funcționari de rang înalt și la care a fost rănit mortal Sorin Paciu. Decizia a fost pronunțată după ce dosarul s-a aflat pe masa magistraților de la CA Bălți aproape timp de patru ani, scrie ZdG.md.

Foto: zdg.md

Tatiana Ioniță, procuror-șef la Procuratura de circumscripție Bălți, a declarat pentru sursa citată că magistrații de la Curtea de Apel Bălți au admis apelurile procurorilor și cele ale inculpaților.

Astfel, în privința fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, singurul învinuit de omorul lui Sorin Paciu, magistrații au decis absolvirea acestuia de pedeapsă pentru că a expirat termenul de prescripție.
 
Celelalte persoane vizate în dosar: Ion Lupu, fostul director al Moldsilva; Denis Irimciuc, directorul Rezervaţiei Pădurea Domnească; şi Valeriu Svistun, inginer din cadrul Rezervaţiei - au fost achitate de prima instanță pe motiv că nu s-a constatat fapta infracțiunii.
 
Mai multe aflați în materialul integral pe care-l găsiți pe acest link.
 
Amintim că, pe data de 23 decembrie 2012Sorin Paciu, un tânăr de 34 de ani, a fost rănit mortal la o partidă de vânătoare la care au participat mai mulţi oficiali de rang înalt, printre care Valeriu Zubco, procurorul general al R. Moldova, Ion Pleşca, preşedintele Curţii de Apel Chişinău (CAC), Gheorghe Creţu, vicepreşedintele aceleiaşi instanţe, sau Ion Lupu, directorul Agenţiei Moldsilva. 
 
CITEȘTE ȘI:
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile