Logo Realitatea.md

Dosarul „Tranga” a fost clasat! Procurorii nu au găsit „componenta infracțiunii”

07 Octombrie 2019, 18:32 // Societate

Dosarul penal în care coproprietarul localurilor „Andy's Pizza” și „La Plăcinte” Andrei Tranga era acuzat de șantaj a fost clasat de procurori. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către apărătorii omului de afaceri, care însă nu au putut să ofere mai multe detalii despre ordonanța cu privire la încetarea procesului penal.

Dosarul a fost clasat încă în luna august, după ce în iunie curent, Tranga a fost eliberat din arest la domiciliu. Potrivit avocaților, procesul a fost încetat pe motiv că acțiunile întreprinse de Tranga nu întrunesc componenta infracțiunii.

Anterior, într-o plângere adresată Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Tranga declara că a fost filat de serviciile secrete și procurorii PCCOCS, reținut abuziv și i s-a fabricat dosarul penal.

Realitatea.md amintește că, la începutul lunii mai curent, Andrei Tranga a fost plasat în arest preventiv, după ce instanța a admis demersul procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de a emite un mandat de 30 de zile pe numele său într-un dosar în care este învinuit de șantaj, dar și pentru trafic de influență.

Atunci se presupunea că dosarul ar fi deschis în legătură cu tentativa de deposedare a omului de afaceri Viorel Varzari de întreprinderea SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile