Logo Realitatea.md

Două mașini furate pe teritoriul Uniunii Europene, depistate la intrarea în țară și indisponibilizate de Poliția de Frontieră

29 Iunie 2020, 14:44 // Societate

Ofițerii de investigații din cadrul IGPF au întreprins acțiuni în scopul prevenirii și combaterii introducerii pe teritoriul Republicii Moldova a două autovehicule sustrase de pe teritoriul Uniunii Europene. Faptele au fost declanșate în cadrul operațiunii „ICAR faza I” pe parcursul lunii iunie. Mașinile identificate cu nereguli au fost indisponibilizate la sediul Poliției de Frontieră.

În cadrul operațiunii, polițiștii de frontieră au intervenit cu scopul verificării datelor de identificare a agregatelor în regim online și depistarea autovehiculelor sustrase conform bazei de date a Interpolului.

Astfel, conform atribuțiilor de serviciu și a unei cooperări productive au fost consemnate două incidente cu ridicarea mijloacelor de transport de model BMW X1 și Volvo XC 90. Motivul ar fi numărul caroseriei care a fost falsificat prin ştergere, înlocuire sau modificare, față de cel inițial aplicat de producător.

Cele depistate vor fi examinate conform legislaţiei în vigoare de către polițiștii de frontieră întru stabilirea tuturor circumstanţelor şi identificarea persoanelor implicate în acţiunile ilegale. Până la finalizarea cercetărilor cele două mașini identificate cu nereguli au fost indisponibilizate la sediul IGPF.

În context, Poliția de Frontieră recomandă cetăţenilor să procure automobilele de la parcările specializate de pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi din afara ţării. Asemenea acţiuni vor continua în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului dat şi pentru a proteja cetăţeanul de a fi victimă la asemenea ilegalităţi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile