Logo Realitatea.md

Două permise de conducere falsificate, ridicate în ultimele 24 de ore de la doi șoferi de cursă lungă. Cazurile au avut loc în nordul și estul țării

24 Noiembrie 2020, 14:43 // Societate

Doi șoferi de cursă lungă au fost identificați de polițiștii de frontieră cu permisele de conducere falsificate. Cazurile au avut loc în ultimele 24 de ore în punctele de trecere a frontierei Criva-Mamaliga şi Mirnoe-Tabaki.

foto: border.gov.md

Ieri, 23 noiembrie, în jurul orei 17:00, la linia de control s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de ieșire din Republica Moldova un conațional de 32 de ani. Tânărul se afla la volanul unui camion de model VOLVO, înmatriculat în Federația Rusă.

În cadrul verificărilor de la linia de control, angajații Poliției de Frontieră au depistat că permisul de conducere, eliberat pe numele conducătorului auto este falsificat. Fiind audiat pe caz, șoferul autocamionului a declarat că nu cunoștea despre cele depistate. Mai mult, acesta a mărturisit că aflându-se într-o cursă în România, ar fi fost sancționat de către autoritățile competente ale țării vecine pentru anumite încălcări ale regulilor de circulație rutieră, fiindu-i ridicat actul. Ca urmare, el a solicitat un dublicat al permisului de conducere original, iar pentru perfectarea acestuia, șoferul ar fi oferit 7.000 de ruble rusești unor persoane necunoscute.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat în dimineața zilei de astăzi, 24 noiembrie, în jurul orei 04:00. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva-Mămăliga au supus controlului un permis de conducere emis de autoritățile ucrainene. În rezultat, actul s-a dovedit a fi falsificat, având mai multe elemente distinctive neautentice. Permisul a fost prezentat la control de către un cetățean al Ucrainei în vârstă de 37 de ani. Acesta s-a prezentat pe sensul de intrare în Republica Moldova, la volanul unui camion înmatriculat în Ucraina. Despre cele depistate, șoferul mijlocului de transport a refuzat să ofere careva explicații.

Permisele de conducere au fost ridicate și transmise spre expertiză. Bărbații și-au continuat călătoria, dar în calitate de pasageri, pe numele acestora fiind întocmite procese-verbale de audiere și constatare a infracţiunii.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile