Logo Realitatea.md

Două persoane răpite în Transnistria, eliberate la „solicitarea” lui Dodon. Anunțul așa-zisului minister de externe de la Tiraspol

08 Octombrie 2020, 15:07 // Societate

Doi „reprezentanți ai forțelor de securitate moldovenești” au fost eliberați, a anunțat așa-numitul minister de externe de la Tiraspol. 

Foto: mfa-pmr.org/

„Anumite forțe politice din Moldova au încercat să speculeze situația în scopuri electorale. După cum știți, Transnistria are o poziție principială de non-interferență în procesele politice interne din statul vecin”, declară autoritățile de la Tiraspol.

Potrivit așa-numitului minister de externe, astăzi a avut loc o conversație telefonică între președintele Dodon și „președintele” Krasnoselski, în cadrul căreia „interlocutorii și-au confirmat aderarea reciprocă la principiile dialogului constructiv și al umanității”.

„Respectând solicitările părții moldovenești, agențiile de aplicare a legii transnistrene s-au abținut de la alegerea unei măsuri preventive sub formă de arest a reprezentanților forțelor de securitate moldovenești, fiind eliberați”, scrie în comunicatul așa-zisului Minister de Externe.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, declară că pentru eliberarea cetățenilor moldoveni, sechestrați în Camenca, au întreprins măsurile necesare structurile speciale ale ministerului și alte instituții responsabile în gestionarea acestui caz.
 
„Aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică ulterior”, se arată în comunicatul MAI.
 
Ministerul de Interne nu specifică cine anume a fost eliberat.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile