Logo Realitatea.md

Drapelul transnistrean, arborat la Chișinău în prezența vicepretorului sectorului Râșcani și a consilierului lui Dodon (FOTO)

28 Octombrie 2019, 16:07 // Actualitate

Drapelul regiunii separatiste transnistrene a fost afișat în cadrul unui eveniment sportiv ce s-a desfășurat la Chișinău la data de 27 octombrie curent, în prezența consilierului președintelui Igor Dodon pe domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Foto: deschide.md

Popovici a adresat un cuvânt de salut din partea președintelui Igor Dodon și nu s-a arătat deranjat de faptul că pe peretele sălii de sportive, pe lângă drapelul Republicii Moldova și al Ucrainei, este afișat și drapelul Transnistriei.

Ghenadie Nicora, președintele clubului sportiv de Karate „Maestrul” și organizatorul evenimentului a declarat pentru deschide.md că steagul separatist a fost arborat la inițiativa sa. Acesta a argumentat că steagul a fost afișat, deoarece la eveniment au participat trei cluburi din stânga Nistrului. Nicoara a spus că este pentru prima dată când a afișat drapelul regiunii separatiste la un eveniment sportiv organizat de el. Întrebat dacă nu este deranjat de faptul că Chișinăul nu recunoaște aceste simboluri, Nicora a spus că el nu are nimic de a face cu politica și că gestul lui vrea să demonstreze o solidaritate sportivă cu regiunea din stânga Nistrului.

Corneliu Popovici a transmis un cuvânt de salut din partea președintelui Igor Dodon stând în fața steagului separatist. Deschide.md i-a cerut o reacție lui Corneliu Popovici, acesta însă nu a răspuns la telefon, iar mesajul de pe messenger, deși l-a citit, l-a ignorat.

La eveniment a participat și Valentin Vdovicenco, vicepretorul sectorului Râșcani.

Foto: deschide.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile