Logo Realitatea.md

Drumul de la intrarea în Strășeni trebuie reproiectat. Autoritățile locale s-au adresat Ministerului Economiei și Infrastructurii

19 Octombrie 2018, 15:56 // Economie

Inițierea procesului de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în Programul Guvernamental „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, gazificarea, aprovizionarea  cu apă a localităților, asigurarea cu energie electrică, atragerea investițiilor în localitățile rurale au fost subiectele discutate astăzi cu locuitorii și autoritățile publice locale din raionul Strășeni, în cadrul vizitei de lucru a membrilor Guvernului în teritoriu.

Foto: mei.gov.md

Reprezentanții autorităților locale au semnalat necesitatea stringentă de a reproiecta construcția drumului de la intrarea în Strășeni, motivând că din cauza apelor subterane și a nămolului din răul Bâc, se deteriorează suprafața drumului.

„Ultimele soluții de reproiectare au fost aprobate și puse în aplicare din luna septembrie, curent. Deja se lucrează lângă lacul Ghidighici, aceeași soluție va fi folosită și la drumul din Strășeni. Planificăm finalizarea acestuia în primele luni ale anului viitor”, a precizat ministrul.

În cadrul vizitei în teritoriu, reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au continuat dialogul cu locuitorii din satele Chirianca și Tătărești. Printre subiectele enunțate de localnici sunt asigurarea transportului public de călători, aprovizionarea  cu apă a localităților, precum și gazificarea acestora. Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii a vorbit cetățenilor despre programele de susținere din partea autorităților statului pentru lansarea afacerilor și dezvoltarea întreprinderile mici și mijlocii, și a încurajat locuitorii din raionul Strășeni să investească acasă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9181 -1.0640%
USD USD 17.8918 0.0022%
RUB RUB 0.2761 -1.7088%
RON RON 4.1867 -0.9698%
UAH UAH 0.6726 0.4180%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile