Logo Realitatea.md

Duceau copii din Moldova în Grecia, pentru a distra lume pe o croazieră privată. Doi suspecți, identificați

19 Martie 2019, 08:29 // Societate

Două persoane din raioanele Rezina și Cahul sunt bănuite de trafic de copii. Acestea ar fi organizat și transportat 59 de minori în Grecia, sub pretextul participării la un Festival internațional de dans. Ajunși în Grecia, copiii au dansat pe o croazieră privată și în alte localuri, transmite IPN cu referire la Elita TV.

Foto simbol: Finder

Potrivit șefului Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Levandovschi, investigația pe acest caz a început în iulie 2018, iar recent au avut loc mai multe percheziții în cele două raioane și în municipiul Chișinău – la domiciliile persoanelor implicate.

Duși în Grecia pentru un pretins festival, copiii prestau concerte, distrau persoane de croaziere și din localuri. La festivalul despre care au fost informați părinții, copiii așa și nu au ajuns.

Lilian Levandovschi a menționat că persoanele vizate au statut de bănuit, însă nu au fost reținute. Pe marginea acestui caz a fost intentată o cauză penală pentru trafic de copii, iar persoanele vinovate riscă de la 10 până la 15 ani de detenție.

Potrivit sursei, este extrem de necesar ca părinții, atunci când își dau acordul ca copiii să meargă la festivaluri în străinătate, să se informeze detaliat despre eveniment, despre organizatori și despre condițiile de cazare și transport. De asemenea, părinții trebuie să se asigure că minorii au ajuns la destinație și că este respectat programul convenit.

Vezi și:

Clubul de presă cu tema: „Dosarul celei mai mari rețele de abuzatori de copii: Justiția din Republica Moldova vizavi de Justiția din Grecia”

Citeste tot despre: 59 de minori, Grecia, trafic de copii, victime
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile