Logo Realitatea.md

Dumitru Diacov comentează declarațiile simbolice de Unire cu România: „Nu primăriile au semnat… doar câteva persoane”

21 Martie 2018, 10:27 // Politica

Declarațiile simbolice de Unire cu Românie, care au depășit cifra de 100, nu reprezintă părerea întregii comunități, ci doar a unor persoane. Astfel, semnătura unor consilieri nu înseamnă și părerea întregii comunități. De această părerea este președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, declarația fiind făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

foto: Realitatea.md

”În primul rând, nu primăriile au semnat. În fiecare primărie au semnat câteva persoane: 5, 7, 8, 9, 10 ș.a.m.d., dar nu in corpore. Pe urmă, semnătura unor consilieri nu înseamnă și părerea întregii comunități. Eu cred că noi trebuie să mergem încet, să nu excităm, să nu alimentăm spiritele, fiindcă vin din ăștia foarte aprinși cu ideea Unirii și imediat se găsesc foarte mulți din ăștia care sunt împotrivă. Și atunci baricada noastră care a fost construită în ‘92, pe care noi toți anii aceștia visăm s-o demolăm, să trăim toți într-o societate unită, să fim toți împreună, să fim toți pentru integrarea europeană, noi alimentăm acest conflict, această divizare a societății”, a declarat Dumitru Diacov.

”Uitați-vă în spațiul ex-sovietic – nicio țară nu este atât de divizată cum este Republica Moldova. Niciuna! Și această divizare este alimentată de partidele politice din extrema dreaptă și extrema stângă. Cred că România nu are niciun interes și vă asigur, oamenii serioși vorbesc cu îngrijorare de acest lucru. România are nevoie la frontiera sa din est de o țară liniștită, de o țară democrată, de o țară care se autoguvernează și nu are nevoie de conflictele acestea”, a adăugat politicianul.

Realitatea.md menționează că până în prezent, 120 de localități din Republica Moldova au semnat declarația simbolică de unire cu România, iar la 25 martie curent, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată o Adunare Națională unde se va semna oficial declarația de unire a celor două state.

Citeste tot despre: declarații de unire, Dumitru Diacov, PDM
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile