Logo Realitatea.md

Dumitru Diacov dezvăluie numele a trei potențiali candidați ai PD la Președinție. „Vom veni cu un candidat care dorim să treacă în turul doi”

17 August 2016, 11:46 // Politica

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu. Unul dintre aceștia ar putea fi candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte. Cel puțin aceasta spune președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, potrivit căruia chiar și el ar putea fi un potențial candidat însă, „partidul hotărăște”.

„Eu cred că partidul se va aduna, foarte liniştit vom discuta. Nu este nicio problemă, partidul are candidaturi şi una dintre aceste persoane va fi nominalizată pentru funcţia de preşedinte. Vom încerca să luptăm civilizat, să demonstrăm şi celorlalţi concurenţi. Eu, personal, nu am nicio problemă să vină oricare cetăţean să candideze din partea oricărui partid şi mi-aş dori ca campania să se petreacă în condiţii cât se poate de liniştite, ca cetăţenii să poată alege. Fiindcă noi trebuie să ne gândim nu numai la ziua alegerilor, dar trebuie să ne gândim ce va urma după alegeri”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă.

Întrebat de ce Partidul Democrat nu și-a înaintat până acum candidatura pentru prezidențialele din 30 octombrie, președintele de onoare al PD a spus: „Fiindcă nu am vrut să ne grăbim. Guvernul trebuie să lucreze în condiţii cât se poate mai liniştite. PD, când vine cu candidatura, eu îmi închipui ce se întâmplă: toţi sar în capul acestui candidat. Și PD atunci trebuie să lase baltă lucrurile şi să se ocupe cu protejarea candidatului, de fapt, să declanşeze campania electorală”.

Cât ține de probabilitatea înaintării unui candidat comun al Coaliției majoritare, Diacov a spus că „e puțin posibil” acest lucru. Asta deoarece, „în coaliţie sunt mai multe partide”, iar „fiecare partid doreşte să se manifeste”. „Unele partide înţeleg că ele vor participa pentru a se poziţiona pe scena politică moldovenească, şi nu numaidecât să câştige. Şi este un lucru absolut normal. Nu e numaidecât şapte candidaţi să vină cu gândul ca să câştige alegerile”, a opinat democratul.

Întrebat pe cine vor susține democrații în turul doi, Dumitru Diacov a spus că nu vrea să speculeze. „Noi vom veni cu un candidat care dorim să treacă în turul doi”, a spus acesta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile