Logo Realitatea.md

Dumitru Țîra, fondatorul Grupului de presă „Realitatea”, candidează la Primăria Chișinău

18 Septembrie 2019, 16:15 // Societate

Dumitru Țîra, directorul Grupului de presă „Realitatea” (Realitatea.md, Rlive.md, Bani.md, Topmedia.md, Stireata.md), este candidatul PPEM la funcția de primar al capitalei. Acesta a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru a fi înregistrat în cursa electorală.

Dumitru Țîra a lansat un apel de mobilizare civică și i-a îndemnat pe oameni să voteze, pentru că este foarte important să participe la dezvoltarea municipiului. Totodată, i-a îndemnat pe oameni să zâmbească mai mult, deoarece orașul Chișinău este tot mai trist.

„Vreau să-i mulțumesc întregii echipe PPEM, că au avut curajul să accepte proiectul și ideea pe care o am, proiectul pentru întreg municipiul Chișinău, nu doar pentru oraș, dar și pentru localitățile din cadrul municipiului”, a declarat Dumitru Țîra.

Candidatul PPEM a ținut să le urez succes tuturor candidaților care au intrat în competiție și și-a exprimat speranța că aceștia „au sentimente sincere față de acest exercițiu”.

Nu în ultimul rând, Dumitru Țîra a promis că urmează „o campanie foarte interesantă”.

Tot azi, a fost depusă și lista de candidați pentru Consiliul Municipal Chișinău. 

Dumitru Țîra a fost timp de șapte ani (2003-2009) un diplomat de carieră activ în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, fiind responsabil de colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei, cooperarea UE - Moldova, director politic pentru cooperarea regională în Europa Centrală și de Sud-Est, precum și în regiunea Mării Negre și organizația regională GUAM. Pentru efortul deosebit în aderarea Republicii Moldova la sistemul GSP Plus, a fost decorat cu medalia „Meritul Civic”, iar pentru realizarea cu succes a Președinției Republicii Moldova la Inițiativa Central Europeană, a fost decorat cu Medalia de Onoare a organizației.

Dumitru Țîra este conducătorul grupului de presă „Realitatea”, iar din 2009 până în 2019, a construit și a lansat două televiziuni, 14 portaluri media și două radiouri.

Din 2017 este membru al Consiliului de Integritate din Moldova, iar în perioada 2016-2018 a fost membru al Consiliului de Presă din Republica Moldova. În 2018 a fost autorul Legii privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile