Logo Realitatea.md

După ce a ridicat de la zero un spital pentru pacienții cu Coronavirus în doar 10 zile, China va construi o fabrică de măşti medicinale în 6 zile

17 Februarie 2020, 18:52 // În lume

După ce a construit un spital cu o mie de locuri pentru tratarea pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus în doar zece zile, China intenționează să construiască în timp record o uzină care va produce măști medicinale, pentru a face faţă cererii explozive pentru acest produs pe fondul epidemiei. În speță, chinezii urmează să reconvertească o clădire industrială din Beijing în doar șase zile.

Noua uzină, care va fi construită de China Construction First Group, ar urma să poată produce 250.000 de măşti medicinale pe zi. Xinhua precizează că lucrările de construcţie au început luni şi muncitorii lucrează în schimburi pentru a putea finaliza proiectul până sâmbătă.

Ritmul rapid în care va fi construită noua uzină readuce în minte măsurile adoptate în oraşul Wuhan, unde este epicentrul epidemiei de COVID-19, unde mai multe clădiri au fost reconvertite în facilităţi pentru tratarea pacienţilor infectaţi iar două spitale de campanie au fost construite de la zero în doar câteva zile.

Vedeți și: Cum arată spitalul construit în 10 zile de chinezi pentru pacienții cu coronavirus. Primii bolnavi au fost internați deja

Pe măsură ce China se confruntă cu o epidemie de coronavirus, care până acum a provocat decesul a 1.770 de persoane, măştile medicinale au devenit foarte căutate de angajaţii din sectorul medical dar şi de publicul larg. Guvernul de la Beijing i-a încurajat pe producătorii de echipamente medicale să majoreze producţia pentru a face faţă cererii.

Cu toate acestea, până acum producătorii chinezi de echipamente medicale nu au putut face faţă cererii. Luna trecută, firma CMmask, un producător chinez de măşti medicale care asigură 30% din piaţa internă, a anunţat că zilnic primeşte comenzi pentru cinci milioane de măşti, de peste 10 ori mai mult decât nivelul normal.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile