Logo Realitatea.md

După ce o jurnalistă s-a plâns în legătură cu inegalitățile salariale, postul BBC va fi investigat de guvernul britanic

09 Ianuarie 2018, 22:05 // În lume

Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalităţii va cere postului BBC să ofere informaţii în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio şi televiziune, după ce jurnalista Carrie Gracie a demisionat din postul de redactor-şef al redacţiei China, susţinând că doi bărbaţi care fac aceeaşi muncă sunt plătiţi cu cel puţin 50% mai mult decât ea.

Foto: Digi24

Comisia pentru Egalitate şi Drepturile Omului a declarat că a luat act de faptul că Carrie Gracie s-a plâns în legătură cu „discriminări salariale ilegale la BBC”.

„Vom cere în scris BBC să ne ofere informaţii despre politica lor de salarizare şi faptele în acest caz individual”, a spus comisia.

„Vom analiza dacă este necesară o acţiune suplimentară pe baza acestei informaţii”, adaugă comisia.

Gracie a postat o scrisoare deschisa pe site-ul ei, condamnând „o cultură salarială secretoasă şi ilegală la BBC”.

Ea a cerut grupului media britanic „să recunoască problema, să îşi ceară scuze şi să instaleze o structură salarială egală, echitabilă şi transparentă”.

Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste şi prezentatoare şi-au exprimat deja sprijinul pe social media (hashtag-ul #IStandWithCarrie), scrie Agerpres.

În iulie, BBC a publicat pentru prima dată raportul anual al salariilor directorilor şi prezentatorilor săi de top.

Doar o treime dintre ei erau femei şi unele prezentatoare păreau să fie plătite mult mai puţin decât omologii lor de sex masculin.

Tony Hall, directorul general al BBC, a recunoscut că sunt „multe de făcut” cu privire la gen şi diversitate, dar a spus că unele dintre cele mai mari salarii reflectă nevoia de a satisface cererile telespectatorilor de a vedea „cele mai bune staruri la BBC”.

Realitatea.md amintește că o cunoscută jurnalistă de la BBC a anunţat luni că demisionează din postul de redactor-şef al filialei din China a grupului media britanic pentru a denunţa inegalitatea salarială dintre femei şi bărbaţi care există în cadrul acestui serviciu public de radio şi televiziune.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile