Logo Realitatea.md

După peste șapte ore de ședință și câteva pauze, componența comisiilor din CMC, votată unanim. Ceban: Știu că se putea mai repede

15 Noiembrie 2019, 18:04 // Politica

După peste șapte ore de ședință, cu mai multe pauze la mijloc, consilierii din Consiliul Municipal Chișinău au reușit, până la urmă să voteze pentru componența nominală și numerică a Comisiilor din cadrul CMC. Deciziile au fost adoptate cu votul a 47 de consilieri prezenți în sală, fără nicio obiecție din partea fracțiunilor.

Astfel, în Comisia juridică, odrine publică și activitatea administrației locale, compusă din 11 membri, se vor regăsi patru socialiști, doi reprezentanți ai Blocului ACUM PPDA, inclusiv Andrei Năstase, doi reprezentanți ai Blocului ACUM PAS, Dorin Chirtoacă din partea PL, Vladimir Cebotari din partea PD și Denis Ulanov din partea Partidului Șor.

Comisia pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și probleme ale suburbiilor - 9 membri - PSRM (4 membri), inclusiv Marina Radvan și Serghei Afanasenco, PPDA (2), PAS (2) și Veronica Herța din partea PL.

Comisia pentru gospodărie locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicații și ecologie - 9 membri - PSRM (4), PPDA (2), PAS (2) și Victor Chironda de la „Forța Nouă”.

Comisia pentru arhitectură și relații funciare - 11 membri - PSRM (5), inclusiv Vasile Chirtoca, PPDA (2), PAS (1), Veaceslav Nedelea de la PD, Ion Cebanu de la PL și Valerii Klimenko de la Partidul Șor.

Comisia pentru protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură, mass-media și relații interetnice - 11 membri - PSRM (5), inclusiv Elena Hrenova, Silvia Grigoreva și Eugenia Ceban, PPDA (2), PAS (2), PCRM (1) și Octavian Țîcu de la PUN.

„Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că am dat dovadă de maturitate. Eu știu că se poate mai repede, și Dvs. știți, dar probabil că, din considerentul că este o ședință organizatorică, că este un pic mai tehnică, că lucrurile nu au fost discutate în prealabil... Important este că astăzi avem un Consiliu format, fracțiunile formate, comisiile formate și putem bine să mergem înainte. Vă mulțumesc mult pentru acest fapt”, a declarat după votul în CMC primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Următoarea ședință a CMC ar putea avea loc miercuri 20 noiembrie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile