Logo Realitatea.md

După PLDM, și PL a atacat decizia Curții de Apel privind neadmiterea constestației Circularei CEC (DOC)

22 Septembrie 2020, 14:24 // Politica

Partidul Liberal a atacat astăzi la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) încheierea emisă ieri de Curtea de Apel Chișinău, prin care s-a solicitat anularea Circularei CEC, care interzice partidelor politice să se implice și să finanțeze campania electorală, lucru neadmis de instanța de judecată.

Președintele PL, Dorin Chirtoacă a solicitat CSJ casarea Hotărârii Curții de Apel și emiterea unei noi hotărâri prin care să fie anulată circulara CEC, întrucât „contravine flagrant art.1, art.38 și art.41 din Constituție, precum și faptul că ar contravine Codului Electoral, Convenției Europene a Drepturilor Omului, dar și bunului simț”.

 

Precizăm că, astăzi PLDM a făcut același lucru, după ce cointestația acestora a vost la fel respunsă de Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, recent, CEC a remis o Circulară prin care candidații la alegerile prezidențiale, înaintați de partidele politice nu vor putea beneficia de resursele financiare acumulate până acum pe conturile formațiunilor.

PAS a criticat această decizie a CEC, argumentând prin faptul că l-ar favoriza pe Igor Dodon, care candidează „din partea poporului” și nu a Partidului Socialiștilor. PAS a solicitat la fel anularea circulației, iar ulterior au cerut demisia președintelui CEC.

Comisia Electorală Centrală a respins acuzațiile aduse, precizând că „se ghidează de legi în deciziile pe care le ia”, iar faptul că a fost modificat Codul electoral la acest capitol se datorează unui deputat PAS.

Citeste tot despre: CEC, circulară, contestație, CSJ, PL, PLDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile