Logo Realitatea.md

După pocăință, urmează voință. Preotului Maxim Melinti i s-a întors dreptul de a oficializa slujbe bisericești (DOC)

10 August 2018, 12:15 // Actualitate

Mitropolia Moldovei i-a oferit din nou dreptul de a oficializa liturghii, parohului Bisericii din satul Ghidighici, preotului Maxim Melinti, după ce în luna iulie curent, i-a fost retrasă această împuternicire.

Foto: moldova.org

Decretul de oferire a acestui drept din nou de către Mitropolie a fost semnat după ce, Melinti s-a pocăit și și-a cerut iertare în public pentru faptul că, prin acțiunile sale de promovare și încurajare a minorităților sexuale, contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova, implicarea frecventă întru susținerea minorităților sodomite și promovarea manifestării comportamentelor netradiționale, ar fi dus la știrbarea imaginii bisericii ortodoxe, precum și la încălcarea regulilor creștinești.

Potrivit documentului, preotul Maxim Melinti, poate oficializa slujbe din ziua de ieri, 9 august curent. Anunțul a fost făcut de către parohul Bisericii din satul Ghidighici, pe contul său de Facebook, unde a menționat „Slavă Domnului pentru toate”.

Preotul Maxim Melinti este cunoscut ca un bun activist civic. Deseori desfășoară acțiuni de caritate în sprijinul familiilor vulnerabile. La sfârșitul anului trecut, a luat premiul ONU pentru respectarea, promovarea drepturilor omului în Republica Moldova și abordare incluzivă și răsturnarea stereotipurilor în slujirea cotidiană. Totodată, s-a implicat activ în acțiunile de informare în rândul creștinilor cu privire la prevenirea infecției cu HIV/SIDA.

VEZI ȘI:

Reacția „Genderdoc-M” după briefingul organizat de preotul Maxim Melinti: „Înțelegem că aceste declarații au fost făcute în urma unor presiuni”

Peste 2.500 de persoane au semnat petiția de susținere a preotului Maxim Melinti. Mâine va fi depusă la Mitropolie

Preotul Maxim Melinti: „Mi s-a cerut pocăință publică și fac acest lucru acum”. Cum va proceda mai departe (VIDEO)

Protest în fața Catedralei Mitropolitane din Chișinău, în susținerea preotului Maxim Melinti

Petiție în susținerea preotului Maxim Melinti. Creștinii cer anularea decretului Mitropoliei Chișinău


Citeste tot despre: biserica, decret, Maxim Melinti, pocăință, preot
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile