Logo Realitatea.md

Durata vacanței de vară în grădinițele din țară o vor decide Autoritățile Publice Locale împreună cu părinții

22 Mai 2017, 12:14 // Societate

Decizia privind durata vacanței de vară în grădinițele din țară va fi luată, în viitor, de către Autoritățile Publice Locale împreună cu părinții. În acest sens, potrivit Ministerului Educației, va fi modificat proiectul Regulamentului-tip de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie.

Potrivit Ministerului Educației, această hotărâre a fost luată în urma consultărilor publice cu părinții, cu reprezentanții administrațiilor publice locale, dar și ca urmare a unui sondaj efectuat pe un eșantion din 30 de raioane.

Astfel, regulamentul va stipula că: ”perioada de vacanţă în instituțiile de educație timpurie va fi stabilită  de către APL, administrația instituției în urma consultării părinților/reprezentanților legali ai copiilor sau a comitetului de părinți, după caz, până la 1 decembrie a anului în curs și va fi adusă la cunoștința tuturor părinților, cu afişarea repetată, la loc vizibil, cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii acesteia”.

Totodată, în perioada vacanței instituției, APL şi conducerea instituției, la necesitate, vor lua măsuri de asigurare a copiilor neîncadrați la instituții apropiate, din raza unității administrativ-teritoriale, care vor funcţiona în perioada respectivă şi care vor putea prelua copiii sau oferi părinților alte alternative (ex.: centre comunitare, tabere cu sejur de zi, grupe de serviciu etc.).

„Programul de activitate al instituțiilor de educație timpurie va fi stabilit astfel, încât să fie respectate drepturile legale ale copiilor, părinților și angajaților”, susțin reprezentanții Ministerului Educației.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 -0.4707%
USD USD 16.6645 0.1858%
RUB RUB 0.2197 -0.8126%
RON RON 4.0333 -0.5327%
UAH UAH 0.5911 -0.0845%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile