Logo Realitatea.md

Echipa de filmare a „Avatar 2” a primit în Noua Zeelandă un permis de „lucrători esențiali” pentru a relua filmările

02 Iunie 2020, 13:55 // Life

Echipa de filmare a producţiei „Avatar 2” a reuşit să evite restricţiile impuse de Noua Zeelandă din cauza pandemiei de COVID-19. Filmarea va fi reluată în Noua Zeelandă datorită unor permise de acces special, de „lucrători esenţiali”, acordate persoanelor care fac parte din echipă, fapt ce a generat critici din partea unor cetăţeni ai acestei ţări, relatează marţi agenția EFE, citată de Agerpres.

Echipa de producţie a filmului „Avatar 2”, formată din 56 de persoane, printre care şi regizorul James Cameron, a ajuns în Noua Zeelandă la sfârşitul săptămânii trecute cu un zbor privat din Los Angeles şi trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

Jon Landau, unul dintre producătorii filmului, a publicat pe reţelele de socializare o fotografie la sosirea sa în Noua Zeelandă, ce îl prezintă alături de James Cameron, fără să poarte măşti sanitare.

Primele filmări la „Avatar 2” au început la jumătatea anului 2017, iar echipa s-a mai deplasat anul trecut în această țară pentru a filma unele scene. Filmul are un buget de 250 de milioane de dolari.

Echipa, care lucrează simultan şi la „Avatar 3”, preconiza să revină în această ţară la începutul anului 2020, dar filmările au fost sistate din cauza pandemiei.

Noua Zeelandă şi-a închis graniţele în martie şi a instituit măsuri de izolare timp de mai multe săptămâni. În prezent, ţara se află în etapa de relaxare a restricţiilor, după confirmarea în total a 1.150 de cazuri şi 22 de decese asociate COVID-19.

Luna trecută, Comisia Cinematografică din Noua Zeelandă a considerat sigură reluarea filmărilor cinematografice şi pentru producţii de televiziune.

Ministrul neo-zeelandez al Economiei, Phil Twyford, a acordat un permis special membrilor echipei de filmare de la „Avatar 2”, care figurează ca „lucrători esenţiali”.

Noua Zeelandă este una dintre cele mai de succes ţări în combaterea noului coronavirus, intrarea străinilor fiind restricționată.

Excepția acordată personalului din echipa de filmare nu a fost apreciată de o parte a populaţiei.

Mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au exprimat marţi nemulţumirea prin mesaje precum cel publicat de utilizatorul @KiwiSAHD: „Azi vă informăm despre două noi focare (de contagiere) în Aotea Square şi la hotelul «Avatar 2»”.

James Cameron vrea să încheie filmările în acest an, astfel încât filmul să poată fi lansat în decembrie 2021, după aproape 12 ani de la premiera filmului original.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8072 0.6014%
USD USD 16.7171 -0.2685%
RUB RUB 0.2263 -0.4837%
RON RON 4.1000 0.6234%
UAH UAH 0.6058 0.0661%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile