Logo Realitatea.md

Echipament modern și un microbuz pentru Școala Sportivă de Judo "Oleg Crețul" - FOTO

13 Februarie 2019, 14:10 // SPORT

Un microbuz destinat transportării elevilor la competițiile sportive, precum și echipament și inventar modern au fost transmise astăzi Școlii sportive specializată de  judo ,,Oleg Crețul". Prezent la eveniment, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a menționat că aceste dotări vor îmbunătăți în mod semnificativ condițiile de pregătire a copiilor care frecventează această instituție de învățământ extrașcolar.

,,Vom continua să investim în modernizarea infrastructurii și reabilitarea instituțiilor sportive atât în scopul creșterii gradului de practicare a activităților sportive în rândul copiilor și tinerilor, ca aceștia să se formeze și să se dezvolte ca cetățeni activi, educați și responsabili, cât și pentru a crește nivelul și calitatea reprezentării Republicii Moldova la cele mai înalte competiții sportive de performanță", a menționat oficialul.

Pentru procurarea mijlocului de transport și a echipamentului sportiv, din bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost alocată suma de 250 000 de lei.

Școala Sportivă Specializată de Judo este o instituţie de învăţământ extraşcolar din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În prezent, școala este frecventată de cca 300 de copii, care sunt pregătiți de 14 antrenori, dintre care 9 dețin grad didactic. 

În anul 2018, elevii instituției au participat la diverse competiții naționale și internaționale, de unde s-au întors cu medalii și premii, cele mai reprezentative rezultate fiind obținute de Dorin Goțonoagă (loc. I laCupa Europeană la Judo de la Belgrad, Serbia), Adil Osmanov și Ion Nacu (locul I și locul V la Cupa Europeană la Judo de la Cluj Napoca, România) și Alin Bagrin, care a obținut locul V la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile