Logo Realitatea.md

EcoRun „Dragonul de Aur”: Programul competiției internaționale, desfășurată la Orheiul Vechi (FOTO)

18 August 2017, 14:07 // SPORT

Circa 300 de sportivi din cinci țări se vor reuni în Rezervația „Orheiul Vechi” pentru a participa la competiția internaționala EcoRun „Dragonul de Aur” (Orheiul Vechi) ce se va desfășura în cadrul Festivalului Internațional Gustar. Ei vor concura la două probe, maraton și semimaraton, pentru un fond de premii în valoare de 30 000 lei.

Cei care vor dori să mediatizeze desfășurarea competiției EcoRun „Dragonul de Aur” (Orheiul Vechi), sunt invitați la următoarele evenimente publice din cadrul acestei manifestații.

18 august 2017

19.00 – Tradiționala Hișca Party. Reprezentanții MAI le vor pregăti sportivilor care se vor caza în zona camping al competiției tradiționala hrișcă cu legume.  

19 august 2017

6.00 – START-ul participanților la proba MARATON.

8.00 – START-ul participanților laproba SEMIMARATON.

14.00 – Înmânarea premiilor pe Scena Mică a Festivalului Internațional Gustar.

Pentru suport contactați reprezentantul comitetului organizatoric la nr. de telefon 068641800, Iulian Bercu.

Competiția este organizată de comunitatea sportivilor amatori și profesioniști - #RunMoldova. Traseul pe care îl vor alerga sportivii include principalele atracții turistice din zonă - Mănăstirea Rupestră Butuceni, Biserica „Sfânta Maria”, vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră etc.

Competiția este organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Afacerilor Interne (Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova), precum și Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”. Acest eveniment este susținut financiar de partenerii generali ai competiției – companiile Orhei-Vit(Orhei-Vit) și Franzeluța (Franzeluţa SA).

Partenerii competiției EcoRun “Dragonul de Aur” (Orheiul Vechi) sunt GARMIN Moldova (Garmin Moldova), magazinele X-style (X-style) și Multisport (Multisport), brandul JOMA (Joma Moldova),Supermarket de Bon Ton Gourmet (Gourmet - Supermarket de Bon Ton) și Chateau Vartely (Chateau Vartely Wine. Culture and Leisure Resort).

Pe parcursul competiției toți sportivii vor fi monitorizați de specialiștii Centrului de Recuperare Medicală „KinetoTerra” (KinetoTerra - Centru de Recuperare Medicala), iar la stațiile de alimentare vor gusta struguri și alte fructe oferite de Agrodor Succes (Agrodor Succes SRL).

Voluntarii Meteora și Piloții Off-Road Terra Valahia vor purta de grijă sportivilor la punctele de alimentare de pe traseu și vor asigura primul ajutor pe orice porțiune a trasului accidentat.

#RunMoldova este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Membrii acestei comunități sunt sportivi profesioniști și amatori care practică diverse tipuri de probe sportive, accentul fiind pus pe alergare și trail. #RunMoldova își propune să popularizeze modul activ de viață prin susținerea și organziarea unor manifestații sportive disponibile publicului larg, inclusiv competiții, tabere de alergare și alte activități.

Citeste tot despre: ECO RUN, Eco Run 2017, Orheiul Vechi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile