Logo Realitatea.md

Ședința Comisiei moldo-azere pentru cooperare comercial-economică se va întruni până la finele anului 2019

05 Octombrie 2018, 19:12 // Economie

Oportunitățile de intensificare a dialogului moldo-azer, cu accent pe domeniile prioritare, au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și vicepremierul Republicii Azerbaidjan, Ali Akhmedov. Întrevederea a avut loc în marja reuniunii șefilor de Guverne ai ţărilor membre GUAM.

Foto: gov.md

Cei doi oficiali au convenit ca până la finele anului curent să se întrunească în ședință Comisia interguvernamentală moldo-azeră pentru cooperare comercial-economică. De asemenea, a fost menționată oportunitatea organizării unui forum al oamenilor de afaceri din cele două țări.

Pavel Filip a încurajat oamenii de afaceri azeri să investească în economia Republicii Moldova, participând la privatizarea obiectelor expuse la vânzare, dar și să folosească avantajele oferite de Zonele Economice Libere, dar și de Parcurile IT virtuale. În prezent, în Republica Moldova activează 118 întreprinderi cu capital azer, cu investiții în valoare de peste 32 milioane de lei. 

În cadrul discuțiilor, oficialii au mai convenit asupra implementării proiectelor sociale, dar și a celor culturale. S-a convenit ca în viitorul apropiat să fie organizate Zilele Culturii celor două țări, fapt ce ar consolida relațiile de prietenie dintre statele noastre. Premierul Pavel Filip a accentuat rolul important al diasporei azere în viața socială din țara noastră.

La finalul întrevederii, Ali Akhmedov l-a invitat pe Pavel Filip să efectueze o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, invitația fiind acceptată de premierul Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile