Logo Realitatea.md

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Zeci de elevi nu au ajuns la ore din cauza ninsorilor

10 Ianuarie 2019, 17:19 // Societate

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezidat astăzi ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu avertizările meteorologice pentru aceste zile.

Foto: mei.gov.md

„Sunt informat permanent despre măsurile ce se întreprind de autorități, fiind necesară în continuare intervenția la timp pentru acordarea ajutorului tuturor cetățenilor ce apelează, deszăpezirea drumurilor pentru asigurarea traficului, deblocarea accesului la obiectele cu menire socială. Deja avem experiență suficientă în gestionarea situațiilor legate de consecințele stării vremii, există colaborare între autorități, conlucrăm și cooperăm în continuare pentru a reuși să asigurăm tuturor acces către case, școli, centre medicale”, a declarat ministrul.

În același timp, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Administrația de Stat a Drumurilor în comun cu Administrația Publică Locală acordă atenție sporită asupra deblocării traseelor, curățirii la timp de zăpadă și acordării suportului necesar în acest sens.

Potrivit Moldpres, peste 140 de elevi din raioanele Cantemir și Hâncești nu au mers astăzi la școală din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Informațiile au fost prezentate de către Valentin Crudu, șef direcție învățământ general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Gheorghe Curmei, directorul Administrației de Stat a Drumurilor, a declarat la ședință că, în prezent, trasee blocate nu sunt. Pe drumurile din țară au fost distribuite 1750 tone de material antiderapant și au activat 244 de utilaje speciale și 254 de muncitori.

Secretarul de stat al ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi, a comunicat că până la această oră nu au fost înregistrate deconectări de la energia electrică.

La rândul său, Mihail Harabagiu, șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a precizat că situația în țară este calmă și se află sub control.

Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Protecției Sociale, Boris Gâlca, a afirmat că toate instituțiile medicale din țară activează în regim normal, iar rezervele de medicamente sunt asigurate.

Și reprezentanții Poliției de frontieră au menționat că toate punctele de trecere a frontierei activează în regim obișnuit.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al capitalei, a afirmat că traficul rutier pe drumurile din municipiu se desfășoară fără dificultăți, iar serviciile de deszăpezire continuă intervenția pe străzile secundare, trotuare, căile de acces în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri.

În caz de deconectare a energiei electrice în localitățile din țară, Chiril Gaburici a menționat că MEI va asigura comunicarea cu furnizorii, ca aceștia să intervină prompt, iar oamenii să nu aibă de suferit și să fie reconectați rapid la energia electrică.

Amintim că în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru  informarea cetățenilor. De asemenea, pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

VEZI ȘI:

Mesajul șefului IGP, Alexandru Pînzari, adresat cetățenilor, în condițiile codului galben de ninsori și viscol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou COD GALBEN! Se așteaptă un fenomen extrem de periculos

(FOTO) Se circulă în condiţii de iarnă! Urmărește LIVE care este starea drumurilor naţionale

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5215 0.0000%
USD USD 18.1831 0.0000%
RUB RUB 0.2815 0.0000%
RON RON 4.3467 0.0000%
UAH UAH 0.6871 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile