Logo Realitatea.md

Ședința CSM, amânată din lipsă de cvorum, Victor Micu fiind în concediu medical

22 Octombrie 2019, 17:56 // Actualitate

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi a fost amânată din lipsă de cvorum, nu pentru că un grup de judecători a sesizat Centrul Național Anticorupție prin care a solicitat constatarea săvârșirii depăşirii atribuţiilor de serviciu de către președinte interimar al CSM, Dorel Musteață, cum au sugerat unele instituții mass-media. Cel puțin asta susține însăși CSM prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit CSM, ședinţa plenului din 22 octombrie 2019 a fost organizată în conformitate cu Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Secretariatului Consiliului Superior al Magistraturii, astfel cu 3 zile înainte de şedinţă pe pagina web a CSM a fost plasată ordinea de zi a şedinţei Consiliului.

Totodată, „membrii CSM au fost informaţi despre data, ora şi locul desfăşurării şedinţei, ca urmare membrul absent astăzi la sedinţă, domnul Ion Postu, a confirmat disponibilitatea participări dumnealui la şedinţă, iar membrul CSM, Victor Micu se află în concediu medical”, se arată în comunicat.

Prin urmare, Consiliul Superior al Magistraturii a făcut un apel la instituţiile de presă să nu preia afirmaţii neverificate şi să îşi îndeplinească cu bună credinţă misiunea de informare corectă a opiniei publice în conformitate cu prevederile Codului deontologic al jurnalistului.

Amintim că, potrivit BizLaw, un grup de judecători s-a adresat cu o sesizare la Centrul Național Anticorupție, solicitând constatarea săvârșirii de către Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, a depăşirii atribuţiilor de serviciu. Autorii sesizării consideră că acesta nu a avut dreptul de a convoca ședințele CSM din 17 și 22 octombrie, odată ce a fost revocat din funcția de membru și președinte interimar al CSM, la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor (AGEJ) din 27 septembrie.

Vedeți și: (DOC) Un grup de judecători cere CNA să constate depășirea atribuțiilor de serviciu de către președintele interimar al CSM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile