Logo Realitatea.md

Ședința CSM, amânată din lipsă de cvorum, Victor Micu fiind în concediu medical

22 Octombrie 2019, 17:56 // Actualitate

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi a fost amânată din lipsă de cvorum, nu pentru că un grup de judecători a sesizat Centrul Național Anticorupție prin care a solicitat constatarea săvârșirii depăşirii atribuţiilor de serviciu de către președinte interimar al CSM, Dorel Musteață, cum au sugerat unele instituții mass-media. Cel puțin asta susține însăși CSM prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit CSM, ședinţa plenului din 22 octombrie 2019 a fost organizată în conformitate cu Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Secretariatului Consiliului Superior al Magistraturii, astfel cu 3 zile înainte de şedinţă pe pagina web a CSM a fost plasată ordinea de zi a şedinţei Consiliului.

Totodată, „membrii CSM au fost informaţi despre data, ora şi locul desfăşurării şedinţei, ca urmare membrul absent astăzi la sedinţă, domnul Ion Postu, a confirmat disponibilitatea participări dumnealui la şedinţă, iar membrul CSM, Victor Micu se află în concediu medical”, se arată în comunicat.

Prin urmare, Consiliul Superior al Magistraturii a făcut un apel la instituţiile de presă să nu preia afirmaţii neverificate şi să îşi îndeplinească cu bună credinţă misiunea de informare corectă a opiniei publice în conformitate cu prevederile Codului deontologic al jurnalistului.

Amintim că, potrivit BizLaw, un grup de judecători s-a adresat cu o sesizare la Centrul Național Anticorupție, solicitând constatarea săvârșirii de către Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, a depăşirii atribuţiilor de serviciu. Autorii sesizării consideră că acesta nu a avut dreptul de a convoca ședințele CSM din 17 și 22 octombrie, odată ce a fost revocat din funcția de membru și președinte interimar al CSM, la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor (AGEJ) din 27 septembrie.

Vedeți și: (DOC) Un grup de judecători cere CNA să constate depășirea atribuțiilor de serviciu de către președintele interimar al CSM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS