Logo Realitatea.md

Ședința de validare a mandatului lui Andrei Năstase a fost amânată. Oamenii protestează în fața Judecătoriei Chișinău (VIDEO)

15 Iunie 2018, 11:38 // Actualitate

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a amânat ședința în care urma să valideze rezultatele turului doi de scrutin al alegerilor locale din 3 iunie 2018. Astfel, Andrei Năstase nu poate prelua deocamdată funcția de primar general al municipiului Chișinău. În acest context, mai mulți locuitori ai Capitalei s-au adunat în fața Judecătoriei Chișinău, fiind nemulțumiți de tergiversarea procesului de validare a mandatului.

Foto: jurnal.md

Ședința în care urma să fie pronunțată o decizie a fost amânată pentru ziua de luni, 18 iunie, ora 09.00.

”Juriștii socialiștilor depun contestați după contestații. O contestație a fost depusă ieri la finele zilei, când deja era știut că astăzi se planifică validarea mandatului de către Judecătoria Centru. Ieri, la orele patru după masă a fost depus recursul la Curta Supremă de Justiție, astfel încât juridic să fie îngreunat procesul de validare a mandatului de astăzi. Argumentul care a fost adus azi precum că nu au aduse toate documentele de la primul tur este unul ridicol. Toate actele necesare au intrat la Judecătoria Centru. Judecătoria a avut la dispoziție aproape cinci zile pentru a se documenta și a vedea dacă lipsesc sau nu documente. La suprafață se vede tendința și intenția de a mai aștepta încă o zi, încă două, încă trei până ce toate schemele au fost finalizate sau mușamalizate. Noi însă vom depăși și această situația, iar toți cei implicați în aceste scheme vor fi deconspirați”, a declarat vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari.

Realitatea.md amintește că zilele trecute, Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Partidului Socialiștilor (PSRM) împotriva primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase. În contestație, socialiștii susțin că îndemnul de a ieși la vot al lui Andrei Năstase a fost calificat drept agitație electorală în ziua alegerilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 0.0000%
USD USD 16.6303 0.0000%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0373 0.0000%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile