Logo Realitatea.md

Eduard Harunjen comentează perchezițiile: CINCI judecători sunt suspectați de acte de corupție

23 Octombrie 2018, 14:03 // Actualitate

Perchezițiile efectuate astăzi la sediile Curții de Apel și Judecătoriei Chișinău (oficiul Centru) au loc în baza mai multor cauze penale deschise pentru acte de corupție săvârșite de mai mulți magistrați. Procurorul general al R. Moldova, Eduard Harunjen a declarat pentru Realitatea.md că este vorba de cinci magistrați, suspectați de comiterea mai multor infracţiuni de corupţie. Este vorba de trei de la Curtea de Apel și doi de la Judecătoria Chișinău. 

Foto: procuratura.md

Potrivit lui Harunjen, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis astăzi eliberarea acordului pentru pornirea urmăririi penale și tragerea la răspundere penală a celor cinci judecători.

”La această etapă vă pot spune că este vorba de mai multe cauze penale pornite în privința unor magistrați, în baza materialelor de urmărire penală pentru acte de corupție, săvârșite de mai mulți magistrați. Sunt vizați cinci judecători, dar și alte categorii de angajați ai instanțelor de judecată”, a precizat Harunjen.

Procurorul general a menționat că acțiunile judecătorilor cu privina au fost documentate de către procurorii anticorupție și ofițerii de investigații din cadrul CNA începând cu luna august și până în luna octombrie curent. 

Realitatea.md menționează că potrivit legii, judecătorii pot fi cercetați doar cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8548 -0.6599%
USD USD 17.6904 -0.3504%
RUB RUB 0.2817 0.0710%
RON RON 4.1950 -0.6913%
UAH UAH 0.6848 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile