Logo Realitatea.md

Eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău pentru reglementare transnistreană, apreciate de reprezentantul special al OSCE Cord Meier-Klodt (VIDEO)

11 Octombrie 2016, 13:18 // Politica

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt. Cei doi au discutat despre soluționarea problemelor, negocieri, dar și pregătirea strategiei de reglementare transnistreană. Totodată, oficialul german a apreciat eforturile depuse de către autoritățile de la Chișinău pentru suplinirea cu personal a Biroului de Reintegrare.

Diplomatul german afirmă că, deşi sunt conştienți că evoluţia lucrurilor nu este acolo unde se doreşte, totuşi apreciază că Guvernul s-a angajat să pregătească o strategie de reglementare transnistreană care urmează să fie finalizată la începutul lui 2017.

„Eu aplaud Guvernul pentru devotament și angajamentul public. Sper ca la începutul următorului an să fie gata un concept politic nou. Acest concept ar da un imbold, un stimulent procesului nostru de discuții despre reglementare”, a declarat Cord Meier- Klodt.

Gheorghe Bălan a precizat că această strategie ar urma să fie un fel de foaie de parcurs ca ulterior, problemele care sunt la ordinea zile să fie soluționate pe rând.

Prezent în Moldova pentru două zile, Cord Meier-Klodt, urmează să discute cu autoritățile din Moldova despre programul grupurilor de lucru, cât și despre pregătirea consiliului ministerial al OSCE care se va desfăşura la sfârșitul acestui an, la Hamburg.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile