Logo Realitatea.md

Șeful ANSP, despre protestul cu seringi din fața Guvernului: „Cum putem sa ne manifestăm împotriva la ceva ce nu există?”

22 Mai 2020, 13:26 // Societate

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, spune că a urmărit cu atenție protestul credincioșilor de ieri în fața Guvernului. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că sunt niște oameni dirijați și regretă că Mitropolia Moldovei susține astfel de manifestații.

captare video

„Nu am înțeles logica manifestației de ieri. Ceea ce s-a întâmplat ieri referitor la un eventual vaccin, cipuri și alte lucruri care-s frați și surori cu tehnologiile 5G care ar fi dus la apariția virusului.

Sunt oameni dirijați, aici se alocă fonduri. Cum putem sa ne manifestăm împotriva la ceva ce nu există? Nu-i destul că mânzu-i în iapă, dar noi deja am ales căpăstrul. Este grav, e rușinos și absolut neargumentat. E o chemare la destabilizare. Atunci cand o sa avem produsul, cand vom cunoaste componența lui, felul de administrare al acestui produs, atunci vom vorbi. Si daca apare un vaccin cu administrare orală că facem cu cipurile?

Am urmărit atent ce s-a întâmplat ieri. Este spre rușinea întregii comunități și regret că Mitropolia Moldovei susține astfel de manifestații. Risc să fiu, după premier, al doilea om care nu va fi pomenit la sănătate, dar asta e percepția mea, înțelegerea mea și dezamăgirea mea. Permiteți autorităților competente să-și facă treaba”, a declarat Nicolae Furtună.

Amintim că ieri, mai mulți credincioși au scandat lozinci în fața Guvernului și au cerut autorităților să nu recurgă la vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, deși pe piață nici măcar nu a apărut vreun vaccin. Fiecare dintre ei avea câte o seringă în mână. Totodată protestatarii vor ca premierul Chicu să-și ceară scuze pentru replica adresată Mitropoliei Moldovei.

VEZI ȘI:

Mitropolia cere permisiunea de a oficia slujbe în biserici, în caz contrar va exclude „din pomenire și rugăciune” pe Chicu și membrii CNESP

Chicu răspunde la adresările Mitropoliei: Doamne, iartă-mă și dă-mi minte, și putere să reacționez înțelept, și calm la așa ceva

Citeste tot despre: cipuri, coronavirus, vaccin
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile