Logo Realitatea.md

Șeful Delegației UE și-a exprimat regretul, după ce a aflat despre dezastrul cauzat de flăcări la Filarmonică

25 Septembrie 2020, 07:21 // Actualitate

Peter Michalko, șeful Delagației UE la Chișinău, și-a exprimat regretul față de dezastrul cauzat de flăcări la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, într-un mesaj publicat joi seara, 24 septembrie, pe contul său oficial de Facebook.

„Cu mare tristețe am văzut dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. Este un loc central pentru cultura și muzica națională și internațională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulți dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noștri moldoveni, experiențe artistice extraordinare. Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește!”, a scris Peter Michalko.

Realitatea.md amintește că un incendiu a izbucnit ieri, în prima jumătate a zilei, în incinta clădirii, fiind localizat către ora 16:20.

Laboratorul experimental antiincendiar, ajuns la fața locului, urma să efectueze toate cercetările de rigoare pentru înaintarea primelor versiuni. Specialiștii vor realiza cercetarea statică și dinamică a locului incendiului pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei de producere a arderii.

Tot ieri, directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol, declarase că în anexă, de unde a pornit focul, se făceau lucrări de sudare a unei țevi. Ea a mai spus că, după repetiția de dimineață, toți plecaseră, iar în sediul Filarmonicii erau doar câteva persoane din administrație, care au fost evacuate imediat.

Victime nu au fost înregistrate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile