Logo Realitatea.md

Ei ne duc ”faima” în toată lumea! GALERIA moldovenilor căutați de INTERPOL

12 Octombrie 2015, 06:05 // Actualitate
// Autor:  
Irina Luca

Au ucis, au tâlhărit și au furat în țara de origine sau în străinătate. Unii au fost prinși și pedepsiți conform legii, iar alții au avut ”norocul” și au dispărut fără urme. Vedeți mai jos lista celor mai căutaţi moldoveni din lume, daţi în urmărire internaţională prin Interpol (Organizaţia internaţională de cooperare poliţienească). 

La o simplă căutare, găsim pe site-ul Interpolului aproape 50 de moldoveni, care dețin mai multe cetățenii - română, rusă și ucraineană. Printre aceștia vedem și nume ”sonore” în lumea interlopă, cum ar fi Oleg Timoșenko - săvârșirea mai multor crime în diferite regiuni ale Rusiei; Grigore Caramalac - diferite crime comise în Moldova etc.

În baza de date figurează și fostul poliţist Ion Perju, condamnat la 10 ani de puşcărie pentru vătămare corporală soldată cu deces în timpul evenimentelor din aprilie 2009.

De asemenea, în lista figuranților îl mai găsim și pe interlopul Ion Druță, alias ”Vanea Pisateli” - condamnat pentru trafic de arme; fostul deputat Valeriu Guma, condamnat în România la 4 ani de închisoare cu executare, cea a fostului deputat transnistrean Dmitri Soin, acuzat de mai multe omoruri, dar și cea a fostului șef al Inspectoratului Fiscal de Stat Nicolae Vicol, învinuit de abuz în serviciu.

Tot aici îl vedem și pe Sergiu Trocin, fiul membrului Curţii de Conturi Gheorghe Trocin, care a fost condamnat în România la 8 ani de închisoare şi este dat în căutare internaţională de poliţia română, pentru apartenenţa la o grupare infracţională organizată, pentru fals şi înşelăciune.

Datele statistice ale Inspectoratului Național de Investigații arată că în prima jumătate a anului 2015, de către subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne au fost anuntați în căutare internațională cu scop de localizare 191 de cetățeni ai Republicii Moldova, iar cu scop de arest și extrădare 181 de cetățeni ai Republicii Moldova, pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni pe teritoriul țării. În aceași perioadă, au fost anunțate în căutare națională 1.789 persoane, pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni.

GALERIA MOLDOVENILOR CĂUTAŢI DE INTERPOL 

Click pe imagine pentru a o mări

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile