Logo Realitatea.md

Ei sunt cei trei candidați înregistrați oficial, până astăzi, pentru funcția de deputat din Circumscripția Hîncești

27 Ianuarie 2020, 17:17 // Stiri

Democratul Ion Mereuță, socialistul Ștefan Gațcan și reprezentanta PAS Olesea Stamate, sunt cei trei candidați înregistrați oficial, până astăzi, la funcția de deputat în Circumscripția electorală uninominală nr.38, Hîncești, la alegerile din 15 martie curent.

colaj: realitatea.md

Comisia Electorală Centrală a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că până azi au fost înregistrați oficial trei candidați la funcția de deputat în Circumscripția Hîncești.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Ion Mereuță, candidatul Partidului Democrat la funcția de deputat, anunța că este „singurul băștinaș” din candidații anunțați, precum și că este singurul candidat „cu acte în regulă”, fiind înregistrat sub numărul 1 în buletinul de vot.

Ulterior, s-a aflat și despre înregistrarea candidatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la această funcție, medicul Ștefan Gațcan.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunțat astăzi printr-un mesaj de Facebook, că „candidatul PAS pentru alegerile parlamentare din circumscripția uninominală Hîncești OLESEA STAMATE A FOST ÎNREGISTRATĂ ÎN CALITATE DE CONCURENT ELECTORAL!”.

Alți cinci pretendenți au depus actele la organul electoral sau sunt în proces de colectare a semnăturilor necesare pentru înregistrarea în calitate de candidați. Este vorba despre Vitalie Balinschi de la Partidul Șor, Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale, Dorin Chirtoacă din partea Blocul Electoral „Unirea”, liberal-democratul Anatolie Postolachi și independentul Grigore Cobzac.

Vedeți și: Cel mult opt candidați la funcția de deputat vor figura în buletinul de vot pentru alegerile din Hîncești

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile