Logo Realitatea.md

Elon Musk explică de ce s-au spart geamurile prototipului Tesla Cybertruck

26 Noiembrie 2019, 15:35 // Auto

Elon Musk a explicat într-o postare pe Twitter de ce s-au spart geamurile prototipului Cybertruck, camionul Tesla care se voia a fi indestructibil, în timpul demonstraţiei de joi seară, transmite Mediafax.

Captare video

Tesla a organizat o amplă demonstraţie pentru a le arăta tuturor rezistenţa noilor geamuri integrate în designul prototipului Cybertruck. Atunci când Franz von Holzhausen a urcat pe scenă şi a aruncat cu o bilă de metal în geamul de pe partea şoferului, acesta a cedat şi a crăpat în văzul tuturor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu geamul următor, iar Musk a susţinut restul prezentării în faţa prototipului serios vătămat.

Sâmbătă noaptea, Musk a oferit o explicaţie. Cu puţin timp înainte ca von Holzhausen să testeze geamurile, lovise uşa maşinii cu un baros uriaş pentru a demonstra rezistenţa acesteia. Impactul a dăunat în egală măsură şi geamurilor, a declarat Musk.

„Impactul loviturii de baros a afectat sticla şi acesta este motivul pentru care bila de oţel nu a ricoşat. Trebuia să fi făcut mai întâi demonstraţia cu bila şi apoi pe cea cu ciocanul. Data viitoare...” a scris Musk pe Twitter.

De asemenea, Musk a adăugat că alcătuirea întregii caroserii, din oţel ultra-solid, explică de ce arată atât de ciudat modelul Cyberstruck. Materialul folosit este acelaşi pentru rachetele SpaceX, iar acesta nu poate fi prelucrat la fel ca cel al maşinilor obişnuite (Musk este şi CEO-ul SpaceX).

„Motivul pentru care Cybertruck arată aşa este din cauza faptului că nu poţi imprima oţelul 30X ultra-solid fără ca procesul să îi afecteze calitatea”, a declarat Musk pe Twitter, scrie CNN.

VEZI ȘI:

(VIDEO) Moment penibil pentru Elon Musk! Ce i s-a întâmplat în timpul prezentării noului proiect Tesla Cybertruck

Comenzi peste așteptări pentru Tesla Cybertruck, în ciuda lansării dezastruoase

Citeste tot despre: Elon Musk, tesla cybertruck
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile