Logo Realitatea.md

Elveția a găsit o metodă de a-i pedepsi pe pedofili pe viață. Este cel mai dur mod din Europa

11 Octombrie 2018, 09:39 // În lume

Autoritățile din Elveţia urmează să le interzică pedofililor să lucreze în contact cu copiii, începând de anul viitor, o propunere care a fost susţinută de 63% din populaţie într-un referendum, în 2014, relatează AFP, scrie Digi24.ro.

Foto Simbol: economica.net

Guvernul a anunţat miercuri, într-un comunicat, că noua lege, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, stipulează că orice persoană condamnată după ce a fost găsită vinovată că a adus atingere integrităţii sexuale a unui copil în vârstă de până în 18 ani sau a unui adult vulnerabil va fi definitiv privată de dreptul de a exercita o activitate profesională sau voluntară cu aceste grupuri de populaţie.

Această lege este una dintre cele mai dure din Europa vizând autorii abuzurilor sexuale.

Până în prezent, Elveţia pronunţa interdicţii de maximum zece ani contra pedofililor condamnaţi la cel puţin şase luni de închisoare. În pofida largei susţineri din partea populaţiei, propunerea de lege a rămas la sertar timp de patru ani, din cauza reticenţei Guvernului de a crea o legătură automată între o condamnare şi o interdicţie pe viaţă.

În versiunea finală, Camerele federale au introdus o „clauză derogatorie”, care-i acordă judecătorului dreptul la o mai mare toleranţă în cazuri de infracţiuni sexuale foarte puţin grave, atunci când nu există un risc de recidivă. „Acest lucru priveşte cazurile de iubire între adolescenţi”, a subliniat Guvernul, atent să ferească persoane în vârstă de 20 de ani să fie vizate de o asemenea interdicţie din cauza faptului că au întreţinut relaţii sexuale cu o persoană în vârstă de până la 16 ani.

Însă Guvernul afirmă, în comunicat, că pedofilii - în sensul clinic al termenului - nu vor putea în niciun caz să beneficieze de clauza de excepţie.

Angajatorii, organizaţiile şi autorităţile competente vor putea să verifice cazierul judiciar al unui candidat sau colaborator pentru a vedea dacă este afectat de interdicţie.

Citeste tot despre: copii, Elvetia, metodă, pedeapsă, pedofili
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei