Logo Realitatea.md

Embargo selectiv la vinurile moldoveneşti! O fabrică din Găgăuzia va exporta în Rusia

24 Iulie 2014, 19:05 // Economie

Încă o fabrică de vinuri din Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia ar putea primi permisiunea de a exporta producția în Federația Rusă. Despre acest fapt a anunțat bașcanul Mihail Formuzal în cadrul unei ședințe de lucru de ieri, 23 iulie, scrie golos.md.

ncă o fabrică de vinuri din Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia ar putea primi permisiunea de a exporta producția în Federația Rusă. Despre acest fapt a anunțat bașcanul Mihail Formuzal în cadrul unei ședințe de lucru de ieri, 23 iulie, scrie golos.md. - See more at: http://www.bani.md/surpriza-inca-o-fabrica-de-vin-din-moldova-ar-putea-fi-scoasa-de-sub-embargo/#sthash.HGOvrhbf.dpuf

Potrivit acestuia, în timpul apropiat, o comisie specială va analiza încă o dată calitatea vinurilor și corespunderii lor cerințelor Federației Ruse. În prezent, trei companii din Găgăuzia au dreptul să exporte vin în Rusia. Este vorba despre vinăria „Bostovan”, „Kazaiak Vin” și „Invinprom”. Potrivit „Rospotrebnadzor”, doar vinurile acestor producători corespund standartelor de calitate.

Bani.md amintește că pe data de 23 mai, serviciul sanitar rus a dat „undă verde”  pentru livrarea produselor vinicole unei alte societăți comerciale din Republica Moldova, după ce a fost „finalizat procesul de cercetare a mostrelor produselor vitivinicole a companiei „Purcari Bostovan”. Acestea satisfac cerințele de reglementare.”

În acest sens, au fost anulate toate restricțiile anterioare cu privire la importul (n.r. exportul din Moldova) produselor acestui producător, a precizat Popova.

Aceasta este a treia fabrica de vin din Găgăuzia care a are ocazia de a începe livrările de produse în Rusia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile