Logo Realitatea.md

Emmanuel Macron a adoptat o găină, pentru a-i face ouă proaspete la Președinție

25 Februarie 2018, 13:06 // Life

Preşedintele francez Emmanuel Macron a profitat de lunga sa vizită la Salonul Agriculturii, sâmbătă, la Paris, şi a adoptat o găină, care să-i facă ouă proaspete la Elysée, scrie AFP.

Foto: news.ro

După ce a mângâiat-o pe bot pe "Haute", vaca-vedetă a salonului, a admirat o capră gri şi nenumărate specialităţi regionale în cadrul primei sale vizite la salon în calitate de şef al statului, Macron s-a trezit cu o găină roşie în braţe, pe care a primit-o zâmbind.

Găina i-a fost oferită în faţa camerelor de luat vederi de către directorul general al fermei Loué, în Sarthe (vest), Yves de la Fouchardière, care şi-a făcut reclamă instant în timpul acestui exerciţiu obligatoriu pentru toţi preşedinţii francezi în exerciţiu.

„O iau, dar trebuie să găsim un sistem s-o protejăm de câine”, i-a spus Emmanuel Macron, amuzat, referindu-se la Nemo, labradorul prezidenţial, adoptat la sfârşitul lui august dintr-un refugiu al Société protectrice des animaux (SPA).

Soţia sa Brigitte Macron a vorbit recent, citată de Le Figaro, despre dorinţa de a construi o grădină de legume la Elysée, ca cea a lui Michelle Obama la Casa Albă.

Atunci, de ce să nu fie şi o găină în grădină?

„Este foarte la modă în oraş. Dar va fi nevoie şi de un cocoş, pentru echilibru”, subliniază Johann Coenne, comisarul general al Salonului Agriculturii de la Paris, intervievat de AFP.

Preşedintele a mărturisit că, până acum, „Ministerul de Interne a furnizat ouăle Elysée. Ei au găini. Vom face un coteţ de găini la Elysée!”, a spus şeful statului.

Citeste tot despre: Emmanuel Macron, găină, ouă, președinție
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4945 0.8802%
USD USD 17.6942 -0.1862%
RUB RUB 0.2497 0.7667%
RON RON 4.0244 0.8268%
UAH UAH 0.6558 -0.5610%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile