Logo Realitatea.md

Epopeea „oamenilor de la gunoaie” continuă! Șeful „Autosalubritate” spune una la adunarea cu șoferii și alta la ședința Primăriei. E convins că scrisoarea nu e scrisă de șoferi

20 Ianuarie 2020, 17:20 // Societate

Directorul Regiei „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, s-a îndreptățit azi, în cadrul ședinței direcțiilor și serviciilor Primăriei, după ce primarul general, Ion Ceban, a făcut referire la scrisoarea anonimă publicată de Realitatea.md din numele șoferilor organizației, menționând că cineva și-ar dori să-i ia locul. Acesta a declarat că a avut sâmbătă o ședință în care s-a stabilit „să fie evaluată munca de către specialiști, să se ducă o strictă evidență”. Mai mult, acesta l-a invitat pe edil să facă o vizită la Regie, în lipsa sa, pentru a se convinge personal cum stau lucrurile acolo. 

De altă parte, sursele Realitatea.md spun că șoferii care s-au plâns inițial pe acțiunile directorului, divulgă o altă „realitate”.

foto: timpul.md

Inițial, la 16 ianuarie, Realitatea.md a publicat scrisoarea primită de la un șofer, din numele mai multor colegi de-ai săi, care ar fi fost transmisă anterior, inclusiv primarului general Ion Ceban. Edilul, aflat atunci la Moscova, a promis că revine în țară și va răspunde.

Deși așa și n-a mai răspuns, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, Ion Ceban a menționat că nu a văzut scrisoarea până la publicarea acesteia de către Realitatea.md, în timp ce Eugeniu Axentiev a menționat că „pe parcursul a ultimelor 8 luni, asta este a 9-a scrisoare anonimă”.

Între timp, pe adresa electronică a redacției a mai parvenit un mesaj și de la un alt șofer, identitatea căruia nu ne este cunoscută, care a venit cu informații suplimentare despre starea lucrurilor la Regia „Autosalubritate”. Comparând cele scrise de a doua „sursă”, cu cele spuse de șoferul, numele căruia îl cunoaștem, dar nu-l putem face public, putem concluziona că cele menționate coincid.

Astfel, cea de-a doua sursă a mulțumit redacției pentru publicarea primei știri, menționând că „represiile împotriva lucrătorilor”, din partea directorului „Autosalubritate” au pornit imediat, iar „dacî no sî ne susțineț și ne lasaț apu familiile noastre ramîn flamîndi” (n.r. aici și pe parcursul întregului text păstrăm autentică exprimarea sursei).

„Tot rău la Întreprinderea noastrî si tragi di la directuru Axsentev care împreună cu tăt clanul lui – A. Bolgari, A. Melnic, G. Roic și toatî contabilitatea furî din zori și pinî noaptea. Noi am trimas plingere Procurorului Moldovei domnului Alixandr Stoinogla, Ministrului MAI domnu Voicu si Primarului Ion Ciobanu, da nu so mai scimbat nimic, cî cine sintem noi... niști pacatoși - oamenii di GUNOAI !!!

Cu ajitoriu Dumnevoastre vrem sî rugăm sî pulicați plinjere scrisă lui Procuroru Stoinogla încî în decembrie 2019 cu ajiutorul la un advocat la care nici az navem ajutor. Va mulțumim- nu ne lasaț.

Cu respect oamenii de la GUNOAI”, se arată în scrisoare.

În atașamentul scrisorii este textul unei adresări pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care i-ar fi fost expediată la finele anului 2019, după intrarea în funcție, întocmită, potrivit sursei, cu ajutorul unui avocat.

Duminică, 19 ianuarie, aceeași sursă a venit cu o altă scrisoare în care anunța că sâmbătă, la ora 6:00 dimineața, până la ieșirea mașinilor la cursele de evacuare a deșeurilor, „Axsentev cu toată BANDA lui neo facut adunare pe intuneric, si nul dure capu că se întărzii cu evacuatu”. „Se teme nu de ce au scris băeții noștri da ca nu cunva Primaru sai fugărească de la treucă – moare de foame tot CLANUL lor de paraziț”.

„Dupa adunari șefii mai marunței neo ros la cap sai găsim noi pe acei ce scriu pe Director câ dacî nu – suferim tare.

Da Axsentev nu si teme, se tot lauda pe la beție la Anu nou căi mare prieten cu mama Primarului , cu Jenea Cioban care lucrează în Primării”, se mai arată în scrisoare de duminică semnată la fel, „oamenii de la GUNOAI”.

Reporterul Realitatea.md era deja la curent despre adunarea organizată de Eugeniu Axentiev, fapt pentru care am decis să facem publică această scrisoare venită de la o sursă neverificată.

Potrivit sursei inițiale, în cadrul adunării de sâmbătă, Eugeniu Axentiev a menționat că „a examinat cu lupa” textul scrisorii publicate de Realitatea.md și „este convins că aceasta nu a fost scrisă de un șofer al Regiei Autosalubritate”. „El ne consideră așa de proști, că noi nu suntem în stare să scriem o scrisoare”, a mai menționat sursa în discuția telefonică cu reporterul Realitatea.md.

Ulterior, șoferul a venit cu încă o scrisoare adresată șefului său, pe care o prezentăm integral:

„Domnule Axentev, vin cu o replică la scrisoaria anterioară. După publicaria scrise anterioare. Încă o dată se confirmă faptu că pe noi şoferi ne socoți de nişte proşti. Făcînd adunare după publicaria scrisori către primaru general, ați venit cu aminințări întrun fel. Domnule Axentev dumnevoastră fiind director , după cum se vede că sunteți departe de relitate ce salarii primesc şoferi şi cum sun salarizați . Sau o duceți rău cu matematica, O simplă matimatică. O cursă costă 50 lei în zile de lucru, dar în zilele de uichend , spuneți că achiți dublu , însiamnă că 50 lei + 50 lei de cursă + premia după cît cunosc aşa se calculiază. Da nu aşa cum calculiază contabilitatia dumnevoastră. 50+20+premia . Da corect aveți în contabilitate aveți 8 persoane, secția cadre 2 persoane , jurişti 8 persoane, şefi mecanici 5 persoane , şefi coloana auto 2 persoane , domnu Bolgar dacă nu se isprăveşte cu postul dat poate săşi dăi demisia, da nu să primble pe teritoriu garajului şi să zica , ( ca eu am venit aici să vă frec). Şi tot aşa şefi pază , şefi pompieri. Toți aceşti oameni trebue salarizați cîte 20000 lei , de pe spatele cui , clar lucru că de pe spinariea şoferilor. ŞI ÎNCĂ O DATĂ DOMNULE PRIMAR INTERVENIȚI CÎT MAI URGENT NU VĂ FIE INDIFIRENT”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile