Logo Realitatea.md

Epopeea marcajului rutier și a gropilor din asfalt continuă. Când vor fi finalizate lucrările (FOTO/VIDEO)

17 Mai 2019, 12:04 // Societate

După ce timp de mai multe săptămâni, aplicarea marcajului rutier a fost amânată din mai multe motive, Primăria Municipiului Chișinău anunță ca astăzi au început lucrările. În cadrul ședinței operative a capitalei din acestă săptămână, șeful interimar al „Exdrupo”, Marcel Zastânceanu, a declarat că marcajul a început să fie aplicat, în primul rând, pe trecerile pietonale din apropierea instituțiilor de învățământ și a intersecțiile aglomerate. 

Embed:

Potrivit șefului interimar al „Exdrupo”, vopseaua aplicată este pe bază de acril și are o garanție de aproximativ șase luni, iar pentru a aplica repetat marcajul pentru un an de zile, a fost comandată o cantitate mai mare de vopsea. Astfel, aplicarea marcajului a început în sectorul Râșcani, pe străzile: Florilor, str. N. Dimo, str. M. Costin, str. Studenților, str. M. Basarab, str. Doina, str. B.P. Hasdeu, str. Gr. Ureche, str. Sf. Gheorghe, str. Av. Iancu.

Volumul lucrărilor este de 43 mii metri pătrați, iar bugetul prevăzut în acest scop este de 4,2 milioane lei. Pentru aplicarea marcajului în tot orașul este nevoie de aproximativ două luni, în condițiile în care și vremea va fi favorabilă.

De asemenea, Marcel Zastânceanu a mai adăugat că și lucrările de frezare și plombare sunt în toi. Muncitorii lucrează atât noaptea, cât și ziua, iar până în lunile iunie - iulie curent capitala va scăpa de gropi. 

 

CITEȘTE ȘI:

Marcajul rutier din capitală se lasă așteptat. Codreanu: Numai la voi plouă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia