Logo Realitatea.md

Erdogan a declarat că anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia este ilegală

08 August 2019, 16:24 // În lume

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri, în cadrul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, că anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea este un act ilegal pe care ţara sa nu îl acceptă, potrivit Hurriyet, citat de Mediafax.

Foto: Scanpix

În timpul conferinţei comune de presă cu omologul său, Erdogan a făcut referire şi la situaţia tătarilor din Crimeea. „Continuarea existenţei etnicilor noştri în Crimeea, protejarea identităţii şi culturii lor, dar şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale acestora reprezintă priorităţile Turciei”, a spus el.

La rândul său, Zelenski a făcut apel la Rusia să respecte legislaţia internaţională şi a subliniat că peninsula Crimeea aparţine Ucrainei. El a adăugat că ţara sa va încerca să găsească o soluţie împreună cu Rusia pentru a restabili pacea şi stabilitatea în regiune.

Zelenski a descris Turcia ca fiind „un vecin bun, un prieten sincer şi un important partener strategic”. „Vreau să vă mulţumesc pentru sprijinul acordat în privinţa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a mai spus acesta.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia s-au deteriorat în anul 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Cele două ţări sunt în conflict şi din cauza faptului că Rusia susţine separatiştii din regiunea Donbass, din estul Ucrainei.

Citeste tot despre: anexarea crimeii, Erdogan
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2312 -0.5204%
USD USD 17.3519 -0.4355%
RUB RUB 0.2729 -0.2194%
RON RON 4.0243 -0.4970%
UAH UAH 0.7355 0.1089%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile