Logo Realitatea.md

Eric Trump, obligat de justiţie să depună mărturie despre afacerile tatălui său, preşedintele SUA

24 Septembrie 2020, 16:23 // În lume

Eric Trump, fiul cel mai implicat al preşedintelui Donald Trump în gestionarea afacerilor tatălui său, urmează să depună mărturie sub jurământ - până la 7 octombrie - în cadrul unei anchete cu privire la active imobiliare care aparţin întreprinderii familiei, înaintea alegerilor, ci nu aşa cum cere el, după alegeri, a stabilit justiţia de la New York, relatează AFP.

Foto: news.ro

Procurorul democrat al statului New York Letitia James, care a deschis această anchetă, cere din mai să-l audieze pe Eric Trump, în vârstă de 36 de ani, care a devenit principalul reprezentant al holdingului Trump Organization, după ce tatăl său s-a instalat la Casa Albă, în ianuarie 2017.

În pofida faptului că Eric Trump dă asigurări că este pregătit să „coopereze” în această anchetă, avocaţii săi au cerut recent amânarea termenului după alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, invocând agenda încărcată a lui Eric Trump, foarte implicat în campania electorală a tatălui său.

Procurorul a contestat această cerere de amânare la un tribunal de la nivel de stat şi a cerut ca Trump Organization să fie obligată să prezinte documente cu privire la mai multe bunuri imobile care aparţin holdingului familial - inclusiv o clădire situată pe Wall Street şi la Trump International Hotel din Chicago.

El a apreciat că scuzele lui Eric Trump sunt „neconvingătoare” şi a subliniat că nici el şi nici procurorul nu sunt „legaţi de calendarul unor alegeri naţionale”.

„Vom face imediat ceea ce este necesar ca Donald Trump şi Trump Organization să dea curs hotărârii judecătorului. Această hotărâre arată în mod clar că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar o organizaţie sau un individ care poartă numele Trump” a anunţat într-un comunicat Letitia James.

Această anchetă este unul dintre multiplele fronturi judiciare care-l vizează pe Donald Trump şi familia sa.

Procurorul a precizat că a deschis această anchetă în 2019, după ce avocatul personal al lui Donald Trump Michael Cohen - condamnat între timp - a declarat în audieri în Congres că magnatul newyorkez în domeniul imobiliar şi-a supraevaluat sau subevaluat unele dintre bunurile imobiliare pentru a obţine împrumuturi sau reduceri de impozite.

În cadrul altei anchete, Donald Trump a fost somat de către procurorul democrat din Manhattan Cyrus Vance să-i furnizeze arhive contabile pe o perioadă de opt ani.

În pofida unei hotărâri defavorabile preşedintelui a Curţii Supreme, în iulie, avocaţii săi continuă să se bată în justiţie cu scopul de a evita să prezinte aceste documente, iar doarul ar putea să ajungă din nou la Curtea Supremă.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile