Logo Realitatea.md

Eroină Națională! Jung Eun Kyeong a salvat Coreea de Sud de coronavirus, fără carantină strictă

24 Martie 2020, 17:20 // În lume

Șefa Centrul pentru Boli şi Prevenţii din Coreea de Sud este eroina națională care a administrat perfect criza provocată de coronavirus. Jung Eun Kyeong a reuşit să oprească răspândirea infecţiilor cu coronavirus. Asta s-a întâmplat fără carantină strictă, cu multe locuri de muncă încă deschise şi cu şcolile pregătite pentru reluare la început de aprilie, scrie Mediafax, citând Bloomberg.

Foto: tbs.seoul.kr

Coreea de Sud a fost a doua ţară lovită de COVID-19 după China, însă decizia luată de Jung Eun Kyeong de a testa în masă a dat rapid roade. De la 900 de cazuri într-o săptămână, numărul de infectări a scăzut la 100, însă asta după 320.000 de testări ale persoanelor suspecte.

Fostă doctoriţă în oraşel de provincie, Jung s-a confruntat o altă epidemie de boli respiratorii în Orient, când 38 de cetăţeni din Coreea de Sud au murit.

„Nicio ţară din lume nu s-a luptat atât de eficient cu epidemia precum Coreea de Sud, testele în masă completate de îngrijire medicală grozavă. SUA ar trebui să ia lecţii şi să le calce pe urme”, a declarat fostul şef al FDA, Scott Gottlieb.

Jung a participat şi la bătăliile cu SARS si MERS, alte două epidemii globale ce au ajutat-o acum să ia deciziile potrivite. Coreenii s-au ajutat şi de tehnologie. Pacienţii internaţi cu coronavirus trebuiau să ofere anumite date, inclusiv locaţiile în care s-au aflat. O aplicaţie trimitea apoi alerte persoanelor aflate în locurile respective. Dar testarea în masă a rămas cea mai bună decizie luată de Jung.

Mai multe companii au început să fabrice testele, iar la finalul lunii februarie, Coreea de Sud testa deja 20.000 de oameni pe zi. Oamenii lui Jung au ajuns cu testele pe teren, de la cabine telefonice şi parcări publice. Bloomberg a încercat s-o contacteze pe eroina coreenilor, însă aceasta le-a transmis că este prea ocupată să lupte în continuare cu virusul ca să dea interviuri.

Coreea de Sud a adunat 8800 de cazuri de coronavirus şi 102 persoane decedate. Lupta cu virusul nu s-a terminat definitiv, însă rata de infecţii a scăzut mult, iar Coreea a fost depăşită de ţări europene precum Italia, Spania, GErmania şi Franţa, dar şi de Iran sau SUA.

Citeste tot despre: Jung Eun Kyeong
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile