Logo Realitatea.md

Eroul Italiei! Datorită lui, elevii luaţi ostatici de şoferul din Milano au scăpat cu viaţă

22 Martie 2019, 10:44 // În lume

Curajul unui adolescent de 13 ani a dus la salvarea colegilor săi şi a însoţitorilor aflaţi în autobuzul sechestrat şi apoi incendiat de şofer. Băiatul a reuşit să ascundă telefonul mobil când șoferul a confiscat telefoanele de la alți elevi, potrivit Reuters.

Foto: sbs.com.au

Copiii intervievați de mass-media italiene au declarat că Ramy Shehata, de 13 ani, și-a ascuns telefonul mobil când șoferul a confiscat toate telefoanele elevilor. „El este eroul nostru”, a spus un coleg de clasă.

Băiatul pretindea că se roagă în arabă, dar de fapt și-a sunat tatăl și i-a transmis alerta, potrivit agenției italiene de știri Ansa.

Tatăl băiatului a spus că familia sa a venit din Egipt, iar Ramy s-a născut în 2005 în Italia - dar nu a fost niciodată eliberată o documentație oficială a cetățeniei.

„Fiul meu și-a făcut datoria, ar fi drăguț dacă acum ar obține cetățenia italiană”, a declarat el agenției de știri. „Ne-ar plăcea să rămânem în această țară. Când l-am întâlnit ieri l-am îmbrățișat puternic”, a mai adăugat acesta.

Clipele groaznice cu greu vor fi uitate de supravieţuitori.

„Spunea încontinuu că, dacă poliţiştii mă împușcă, acest loc o să explodeze. Spunea că trebuie să murim toți, pentru că așa cum au murit cele trei fiice ale lui, trebuie să murim și noi în același mod”, își amintesc copiii.

Șoferul susţine că a comis gestul ca să-i răzbune pe imigranţii africani care mor în Marea Mediterană, în drum spre Europa.

VEZI ȘI:

Șoferul unui autobuz a sechestrat și a vrut să ucidă 51 de copii din Italia. Momentul salvării tinerilor (VIDEO)

Șoferul din Italia care a sechestrat copiii în autobuz, acuzat de terorism. Motivul său ar fi o dramă de familie

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile