Logo Realitatea.md

Este oficial. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va întreprinde o vizită în Moldova, în perioada 17-18 octombrie

25 Septembrie 2018, 13:23 // Actualitate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 17-18 octombrie curent. Președintele turc va vizita atât orașul Chișinău cât și UTA  Găgăuzia. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului, Igor Dodon.

Foto: zf.ro

„Astăzi am avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer. Am făcut un schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale, situația politică internă din Republica Moldova, dar și detalii cu privire la vizita dlui Recep Tayyip Erdoğan în țara noastră. Dl Gürol Sökmensüer a confirmat faptul că prima vizită oficială în Moldova a dlui Recep Tayyip Erdoğan în calitate de Președinte al Turciei va avea loc în perioada 17-18 octombrie și va include atât evenimente la Chișinău, cât și în Găgăuzia”, a scris Dodon pe Facebook.

Potrivit lui Igor Dodon, această întrevedere „va fi organizată la cel mai înalt nivel și va contribui la consolidarea, aprofundarea și extinderea relațiilor de colaborare dintre statele noastre în toate domeniile de interes comun”.

De menționat că, anterior, Dodon  anunțat că președintele Turcie, Recep Tayyip Erdoğan, va veni în Republica Moldova, unde va participa la deschiderea oficială a Președinției, instituție, care este reparată din resurse financiare turce.

Anterior, șeful statului afirma că instituția prezidențială urma să fie dată în exploatare de Ziua Independenții – 27 august, însă inaugurarea a fost transferată pentru luna octombirie.

VEZI ȘI:

Șeful statului, Igor Dodon, vrea să repare clădirea Președinției! De unde va lua bani pentru lucrări

FOTO - Președintele Igor Dodon a vizitat clădirea președinției: Sper ca până la Ziua Independenței lucrările de renovare să fie finalizate

Președinția, tot mai aproape de marea inaugurare. Noul gard din fier forjat a fost parțial ”dezvelit” (FOTO) 

Șeful statului, Igor Dodon, vrea să repare clădirea Președinției! De unde va lua bani pentru lucrări

Cât vor costa lucrările de reparație a clădirii Președinției și cum va arăta aceasta din interior (FOTO)

Turcii s-au apucat de reparația sediului Președinției?! În curtea clădirii au fost instalate schele și observați lucrători (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile